Hetek óta vártuk már, hogy az idei TippmixPro CS2 Masters őszi felvonását, hiszen ezúttal a verseny maga mögött hagyta az online meccseket (csak a selejtezők zajlottak online) és három napnyi kőkemény LAN-on derítette ki, hogy kik is a legerősebb csapat jelenleg Magyarországon. A mezőny összetételében volt jó néhány üde színfolt és néhány közönségkedvenc régi motoros is, ám a bajnoki trófea végül a papírforma szerint került tulajdonosához.

Hiába voltak ugyanis fiatal tehetségek például a bullpeek vagy a Infinity Esport ötösében, hiába voltak veterán visszatérők többek között a positive vibeS köreiben és hiába voltak olyan kihívók a mezőnyben, mint a WiLD MultiGaming vagy a Békéscsabai Esport Egyesület, végezetül az a Lenovo Legion Honvéd bizonyult a legerősebbnek, ahol most éppen azok a játékosok vannak, akik évek óta gyűjtik a bajnoki címeket, sokszor részben más felállással és különböző csapatok zászlói alatt, de zömében ugyanazzal a kerettel.

Sokszor láttuk már azt, hogy az éppen aktuális Aaron vagy éppen fleav köré épülő csapat nyeri el a bajnoki címeket és nem volt ez másképp most sem. A saját csoportját egy 13-3-as és egy 13-11-es győzelemmel nyerte meg a fleav, kory, Kamion, Aaron, bodito alkotta ötös, a rájátszásban pedig pályát sem veszítettek. Két legnagyobb kihívójuk ráadásul épp egymás ellen játszott a playoff első körében. A WiLD és a BEE összecsapásából végül er9kék kerültek ki győztesként, ők próbálhatták meg elorozni az LLH győzelmét.

Nem sikerült nekik, boditoék két sima pályán húzták be a döntőt. Nuke-on 13-6-tal, Ancientön 13-9-cel utasították maguk mögé a Békéscsabai Esport Egyesületet, akiknek így be kellett érniük a második hellyel.

tippmixpro-cs2.jpg

A mezőnyből és az egész hétvégéből pedig muszáj kiemelnünk a positive vibeS csaptát. Egyrészt mert bár egy mix felállásról van szó, mégis kiváló és szoros meccset játszottak a WiLD ellen (14-16), parádés, talán a hétvége legjobb meccsén nyertek az Infinity Esport ellen (2-1) és bár a WiLD elleni második találkozójukon szenvedett vereség miatt nem jutottak be a rájátszásba, de a szombati napon ők maguk, illetve pár fős szurkolótáboruk príma hangulatot varázsoltak a Gamerlandbe.

A 2024-es TippmixPro CS2 Masters őszi szezonjának végeredménye és díjazásának megoszlása:

  • 1. hely: Lenovo Legion Honvéd - nyereményük: 750 ezer forint
  • 2. hely: Békéscsabai Esport Egyesület - nyereményük: 450 ezer forint
  • 3-4. hely: Last Dance és WiLD MultiGaming - nyereményük: 225 ezer forint csapatonként
  • 5-6. hely: positive vibeS és Budapest Five - nyereményük: 100 ezer forint csapatonként
  • 7-8. hely: bullpeek és Infinity Esport - nyereményük: 75 ezer forint csapatonként