2024. 09. 13. – Frissítés

A csoportok beosztása utána a positive vibeS alakulata jelezte felénk, hogy amennyiben lehetséges, úgy szeretnének valakivel cserélni és inkább a szombati napra kerülni, a B csoportba, mivel a pénteki napon nem biztos, hogy tudnának meccseket vállalni. Az eredetileg a B csoportba került Last Dance ötöse belement a cserébe, így a végül a következő beosztás alakult ki a csoportkörre:

A csoport B csoport
Budapest Five Avalon
Last Dance LLH
BEE positive vibeS
bullpeek Infinity Esport

Az eredeti cikk

Tudjuk, hogy mindenki álmatlanul, forgolódva tölti az éjszakáit múlt vasárnap és a 2024-es TMP CS2 Masters selejtezői óta. Tudjuk, hogy mindenki azt várja, hogy végre beosszuk a csapatokat a csoportjukba, úgyhogy nem is húznánk tovább az időt. Örülünk, hogy ilyen sok csapatot vonzott a szombati és a vasárnapi selejtező és izgatottan várjuk már az idén ősszel is megújuló TMP-t, aminek most minden egyes meccsét LAN-on játsszák majd a csapatok.

tmpcs224nezd2.jpg

A seedelés

Idén elhagytuk a meghívók osztogatását, hiszen pontosan tudjuk, hogy itthon ritka az az ötös amelyik hosszabb távon is együtt marad, úgy meg nem igazán fair meghívni egy tavalyi vagy év eleji ötöst, hogy az adott felállás már nem is ugyanaz. Sok a mix, sok a még a szárnyukat próbálgató felállás, így inkább arra törekedtünk, hogy a lehető legegyenlőbb esélyekkel indulhasson mindenki a selejtezőkön és, hogy a leginkább fair seedelés alapján osszuk be a csoportokat. A csapatok FACEIT elo számait vettük alapul, méghozzá a hétvégi selejtezők előtti utolsó pillanatban mutatott értékek alapján. Így minden alakulat kapott egy átlagot elo pontszámot, ami alapján máris belőhető a felállások közötti seedelés. Fontos azonban arra is kitérni, hogy a selejtezők első napjáról veretlenül továbbjutott csapatok mindenképpen a 8 fős tábla első négy helyét foglalták el, hiszen ők mégiscsak a kvalik első menetéből, bukott meccs nélkül, rögtön az első adandó esélyt megragadva jutottak be a versenyre.

Így a következő seedelés érvényes a 2024-es őszi TippmixPro CS2 Masters versenyére:

  1. Budapest Five - átlag elo: 2916
  2. Avalon - átlag elo: 2906,2
  3. Lenovo Legion Honvéd - átlag elo: 2889
  4. positive vibeS - átlag elo: 2305,6
  5. Békéscsabai E-sport Egyesület - átlag elo: 3044,6
  6. Last Dance - átlag elo: 2963
  7. Infinity Esport - átlag elo: 2720,2
  8. bullpeek - átlag elo: 2504,6

A fenti seedelés alapján pedig íme a 3 napos LAN csoportjainak beosztása:

A csoport B csoport
Budapest Five Avalon
positive vibeS LLH
BEE Last Dance
bullpeek Infinity Esport

A LAN

Ne feledjétek, hogy idén ősszel nincs online csoportkör, minden meccset, a teljes csoportkört is LAN-on játsszák a csapatok. Pénteken (10.04) játszik majd az A csoport, szombaton (10.05) a B csoport, vasárnap pedig (10.06) a rájátszáson és a döntőn szurkolhatunk majd.

A LAN-nak a Gamerland ad majd otthont, az egyes csoportok pedig körülbelül a következő beosztás szerint zajlanak majd. Nyilván ha az átlagnál gyorsabban haladnak a mérkőzések, akkor akár hamarabb is elkezdődhetnek majd.

  • első nyitómeccs (Bo1) - 11:00
  • második nyitómeccs (Bo1) - 12:30
  • győztesek meccse (Bo1) - 14:00
  • elimination mérkőzés (Bo3) - 15:30
  • decider mérkőzés (Bo3) - 18:00