Michael Keaton ma ünnepli 73. születésnapját. A népszerű veterán színész 1951. szeptember 5-én látta meg a napvilágot a pennsylvaniai Kennedy Townshipben, azt azonban kevesen tudják, hogy a Keaton csak a felvett neve, és a művészt eredetileg Michael John Douglasként anyakönyvezték. Igen, jól olvastátok: Beetlejuice és Batman megformálóját eredetileg Michael Douglasnek hívják, ami alapjában véve még egyáltalán nem lett volna probléma, viszont amikor Keaton a ’70-es évek végén színészként akart betörni Hollywoodba, meg kellett azt változtatnia, mivel csak úgy kaphatta meg a Screen Actors Guild kártyáját – ugyanis az álomgyárban nem lehetett még egy Michael Douglas nevű színész.

michael-keaton-and-michael-douglas-090424-4f68902e740e4a649430d1da1b482fd2.jpg

A sztár először a Mike Douglas nevet akarta felvenni, viszont az sem volt jó, mivel kiderült, hogy azt egy műsorvezető már használta. És hogy honnan jött neki a Keaton? Nos, a színész emlékei az évek során elhalványultak ezzel kapcsolatban: „Nézelődtem, de már nem emlékszem, hogy telefonkönyv volt-e.”

Keaton egyébként azt is elárulta, hogy ma már bátran használná a Douglas nevet is, sőt, ez már a tavaly debütált Knox Goes Away című filmjével kapcsolatban is felmerült (amit egyébként ő rendezett és a főszerepet is ő játszotta), de akkor megfeledkezett róla: „Azt mondtam, hogy hé csak figyelmeztetésképpen, a nevem Michael Keaton Douglas lesz, de aztán teljesen megfeledkeztem róla.