Az elmúlt években a Warner Bros. Discovery létrejötte után jónéhány készülő vagy már leforgatott filmet dobott a kukába a stúdió, David Zaslav vezényletével. Köztük volt az alapból is hányatatott sorsú Batgirl, amely lényegében elkészült, azonban azt végül mégsem tárták a közönség elé. A döntésben sok dolog közrejátszott, többek közt az, hogy az alkotás állítólag annyira rosszul sikerült, hogy financiális okokból inkább törölték az egészet (ehhez képest a Flash – A Villámot mégis moziba küldték, ami úgy leszerepelt, hogy a Warner kevesebbet bukott volna rajta, ha be sem mutatja a filmet), mindenesetre az szomorú, hogy a projektben Michael Keaton is visszatért Batmanként, ám az ebben a filmben nyújtott performanszát már sosem fogjuk látni.

A karakter a főhősnő mentora lett volna, és kiszivárgott néhány forgatási kép is, amiben a színész a Sötét Lovag jelmezét viselve pózol Gotham sötét utcáin. Attól függetlenül, hogy a Batgirl valószínűleg a hiroshimai atombomba által okozott katasztrófa felé konvergált, az összességében sajnálatos, hogy a filmmel együtt Keaton munkája is a kukában landolt, ám a veterán sztár bevallotta, igazából nem viselte meg a dolog.

leslie-grace-adil-el-arbi-michael-keaton-080522-07c8ae745c1f43d7b516faebe27098df.jpg

Nem, nem érdekelt, mi történik” – válaszolta Keaton arra a kérdésre, hogy csalódott-e a Batgirl miatt, valamint hozzátette, hogy ő így is szép nagy összeget vághatott zsebre a filmért. Viszont egyvalami miatt mégis szomorkodik, ez pedig nem más, mint a rendezőpáros, Adil El Arbi és Bilal Fallah, akikkel csúnyán elbánt a Warner. „Bírom azokat a srácokat. Rendes arcok. Szorítok értük. Azt akarom, hogy sikeresek legyenek, és szerintem nagyon rosszul érezték magukat, amikor megszületett a döntés, emiatt pedig engem is rossz érzések kerítettek a hatalmukba. De ami engem illet? Én rendben vagyok.

Tegyük hozzá, annak ellenére, hogy Keatont nem különösebben hatotta meg az, ahogyan a Warner intézte az ügyeket, azért az ő Batmanjével sem bántak kesztyűs kézzel. Ugyebár a karakter visszahozása és beemelése a DCEU-ba egy nagyobb szabású terv része volt, amelyben a Flash-film eseményei rebootolják a franchise-t, majd a Keaton-féle Bruce Wayne egy Nick Fury-szerű központi figurává lép elő az új idővonalon. Aztán a gigászi bukás után a DC filmes részlegét teljesen átalakították, a stúdió élére pedig James Gunn és Peter Safran került, akik jelenleg is azon ügyködnek, hogy gatyába rázzák a franchise-t, immáron DCU néven, teljesen újragondolva az eddigi felállást.