• Valamit rejt a Steam téli vására
  • Meglepetést szimatolunk
  • Egyre közelebb a megoldás

Rajongók felfedezték, hogy valamilyen meglepetést rejteget a Steam téli vására, de ezúttal nem azt, hogy megint rossz adatokat jelenít meg az oldal, hanem valami sokkal érdekesebbet -- bár, egyelőre még nem tudjuk, hogy pontosan mit.

steam-winter-sale-rejtely.jpg

Nem tudni, hogyan, de elsőként DevinWatson fedezte fel azt, hogy ha a Steam valamelyik oldalán bepötyögöd a search szót (nem a keresőbe, az nem kell ehhez), majd entert nyomsz, egy dialógusablak jelenik meg, amely egy jelszót kér. Na de, mi a jelszó? Nos, mi sem lehetne egyszerűbb: a vásárral párhuzamosan futó Northpole Noir képregény első oldalán egy vonalkód látható, amely majdnem pontosan azonos a 47-es ügynök tarkóján látható kóddal. Ha tehát elnavigálunk a Hitman: Codename 47 steam oldalára, előhozzuk a jelszót kérő dialógusablakot és beírjuk a képregényben látható kódot, a következő üzenetet kapjuk:

Jó úton jártam, éreztem. Holnap folytatom a keresést.

A 47-es tetoválásán látható kód hatos, nullás és négyes számát kilencesre cserélte a Valve, de hogy ennek mi a jelentősége az még nem világos, ahogy az sem, hogy mit jelet a képregényben halványan látszódó nesse szavacska, vagy a furcsa szimbólumok.

A nyomozás folytatódik, ennek menetét pedig ezen az oldalon tudod követni…