Nemrég startolt el a 2022-es Batman spinoffjaként funkcionáló Pingvin-sorozat, a héten pedig Joaquin Phoenix is visszatér Jokerként, és emellett a DC Studios vezetői, James Gunn, illetve Peter Safran további projekteket tervez az ikonikus DC-gonoszokkal a főszerepben: a The Hollywood Reporter értesülése szerint a stúdiónál legközelebb Bane és Deathstroke kap egy crossovert, és a fejesek annyira biztosak a dolgukban, hogy már a forgatókönyvírót is megtalálták hozzá.

mixcollage-27-sep-2024-05-40-pm-4636.jpg

A szkriptet Matthew Orton (Holdlovag, Amerika Kapitány: Szép új világ) szövegezi, aki az MCU-s munkássága mellett olyan filmeken dolgozott, mint a 2018-as A végső hadművelet, továbbá az ő nevéhez fűződik a Devil’s Peak című krimisorozat is. A Bane-Deathstroke crossoverhez egyelőre nem találtak rendezőt, de korai még erről beszélni, mivel a projekt még a fejlesztés legelején jár. Mindkét karakter feltűnt már korábban a filmvásznon, Bane-t Tom Hardy alakította A sötét lovag: Felemelkedésben, Deathstroke-ot pedig Joe Manganiello tolmácsolásában láthattuk a Zack Snyder-féle Igazság Ligájában, de a figura több élőszereplős DC-s sorozatban is szerepelt. Ami Bane-t illeti, Dave Bautista, aki korábban már együtt dolgozott Gunn-nal A galaxis őrzői-trilógiában, már régen jelezte, hogy szívesen eljátszaná a brutális, nyers erejéről ismert gonosztevőt.

A DCU-nak jelenleg rengeteg különböző projektje hever a tervezőasztalon, amiknél egyébként pontosan meghatározták, hogy melyik univerzum részei lesznek, azonban ezzel a legújabb crossoverrel kapcsolatban még nem tisztázott, hogy a Gunn-féle világhoz, vagy Matt Reeves Batmanjéhez, esetleg Todd Philips Jokeréhez fog-e csatlakozni.

A képek forrása: DC, The Hollywood Reporter