A focirajongók már bizonyára tűkön ülve várják szeptember 27-ét, ekkor lép ugyanis a pályára a vadiúj játékmóddal kecsegtető EA Sports FC 25, amiből vélhetően akkor is rengeteg példány talál majd gazdára, ha bebizonyosodik, hogy csak finomhangolást kínál valódi forradalom helyett. Idén azonban egy másik versenyző is akad a felhozatalban, méghozzá annak a UFL-nek a képében, amelynek épp a hétvégén volt a második nyílt bétája, és aminek a finanszírozásába még maga Cristiano Ronaldo is beszállt "szerény" 40 millió dollárral.

Strikerz és az XTEN LIMITED gondozásában készülő sportjáték leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy teljesen ingyenes, ami azért elég nagy előny a AAA kategóriás árcédulával ellátott riválisával szemben. A fejlesztők ígérete szerint ráadásul senki sem juthat majd előnyökhöz valódi pénzért (nem véletlen a "fair to play" elnevezés), ergo nem a pénztára nagysága, hanem az ügyesség fog a leginkább számítani a mérkőzések során. Az egy- és többjátékos opciót, cross-play funkciót és saját klub létrehozását is biztosító cím ráadásul látvány terén is a maximumot nyújtja, szóval minden adott ahhoz, hogy megszorongassa picit az Electronic Arts nagyágyúját – már csak azért is, mert előbb fog belépni a szépen kivilágított stadionba.

Strikerz ugyanis a sikeres próbaköröket követően bejelentette, hogy szeptember 12-én, tehát több mint két héttel az EA Sports FC 25 előtt kerül fel a (virtuális) polcokra, így mire a FIFA utódja beköszön, már bárki belekóstolhat a free to play mókába. A fejlesztőcsapatnak és a kiadónak egyébként ambiciózus tervei vannak a produkcióval, mivel nem kevesebb mint 15 millió labdarúgót szeretnének megszólítani 12 hónap leforgása alatt. Ez így leírva elég meredeknek tűnik, de mivel focival elég nehéz mellélőni (értitek?), igazából nem elérhetetlen a célkitűzés – persze ehhez az is kell, hogy jól sikerüljön a végeredmény. Ingyenes alkotás lévén a UFL természetesen tartalmazni fog Battle Pass rendszert és mikrotranzakciókat (valamiből ugye meg kell élni), de a fent leírtak tükrében nagyjából 100%, hogy ezek csak kozmetikai elemeket takarnak, így talán nem kell attól tartanunk, hogy a készítők esetleg átesnek a ló túloldalára.