Miközben a szeptember 27-én debütáló EA Sports FC 25 már játékmenet-előzetessel és új játékmóddal hívogatja a foci szerelmeseit, arról az UFL-ről sem szabad megfeledkeznünk, melynek finanszírozásába maga az élő legenda, Cristiano Ronaldo is beszállt (méghozzá szerény 40 millió dollárral), és ami ingyenes alternatívát kínál az Electronic Arts nagyágyújával szemben. A Strikerz és az XTEN LIMITED gondozásában készülő free to play (a fejlesztők szavajárásával élve fair-to-play) alkotás már kapott egy nyílt bétát június elején (amit egyébként Dudu és EndreMan is megnézett magának), ezzel azonban messze nem zárta be a kapuit a készítők mókatára, mivel augusztus 2-4. között ismét pályára léphetünk, hogy felszántsuk picit a gyepet.

Bizony, ezen a hétvégén érkezik a UFL második nyílt bétája, ami a fejlesztők szerint sokkalta áramvonalasabb és polírozottabb élményt kínál majd, mint a korábbi próbakör (80%-os minőségbeli javulást ígérnek a szakik), ráadásul korábban nem látott funkciókra is számíthatnak a visszatérő labdazsonglőrök. Ami a választékot illeti, az online módnak köszönhetően összemérhetjük a tudásunkat más játékosokkal, de azoknak sem kell szomorkodniuk, akik inkább egyedül vagy helyi multiplayer módban szeretnének lejátszani néhány meccset. 

További jó hír, hogy az előző bétában létrehozott klub gond nélkül áthozható a hétvégi menetbe, ám megeshet, hogy a balanszolás miatt egyes elemek hiányozni fognak a repertoárból – a Strikerz ebben az esetben megfelelő mértékű kompenzációt ígér. Üröm viszont az örömben, hogy ezúttal is csak a PlayStation 5 és az Xbox Series X|S tulajok rúghatnak labdába (lényegében szó szerint), bár az mindenképp pozitívum, hogy már a bétában is lesz cross-play. Napokon belül kiderül, hogy mit takarnak az imént ecsetelt hangzatos ígéretek, ám tekintve, hogy egy ingyenes programról beszélünk, vélhetően akkor is sikerül majd neki megvetnie a lábát, ha netán közepes fogadtatásban részesül.