Ridley Scott egyáltalán nem áll szerény ember hírében, a 86 éves rendező maximálisan tisztában van vele, hogy milyen életművet tett le az asztalra, és ennek már nemegyszer hangot is adott. A november 14-én érkező Gladiátor II-vel kapcsolatban sem fogta vissza magát a mester, szerinte a folytatás nemhogy jobb lesz, mint az eredeti, 2000-ben mozikba került klasszikus, hanem egyenesen a legjobb film, amit valaha készített. Ezt az Empire-adott interjújában osztotta meg a direktor, kerek perec kijelentette, hogy ennél nagyobb remekművet még sosem csinált, bár ezután rögtön korrigálta magát.

Egyszerűen ez a legjobb film, amit valaha is készítettem. Egyike a legjobbaknak, pedig csináltam már pár jót” – fogalmazott Scott, aki valóban rengeteg fontos mozgóképes művet jegyzett eddig, köztük a már említett Gladiátort, valamint A nyolcadik utas: a Halált, a Szárnyas fejvadászt, a Thelma és Louise-t, A Sólyom végveszélybent és a Mentőexpedíciót.

Azonban a Gladiátor II-vel enyhén szólva is nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen a nagynevű előd sikere könnyen beárnyékolhatja a második részt, meg ugyebár eleve egy kerek, lezárt történetet akarnak tovább szőni vele, így a folytatásnak nem lesz könnyű dolga bizonyítani a létjogosultságát.