Míg múlt héten a magyar bemutatóval továbbra sem kecsegtető Jackass Forever uralta a tengerentúli mozikat, a Super Bowl hétvégéjén a Halál a Níluson szereztre meg az első helyet. Jennifer Lopez romkomja viszont a Valentin-napi előkészületek ellenére teljesített várakozások alatt. Lássuk az elmúlt napok statisztikáit.

mv5bzjdjmzhlztitowm0mi00mti2lwjjnzgtodjlowvmzti4n2mdf3xkeyxkfqcgdeqxvymtaxnde3mte5v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Halál a Níluson

Kenneth Branagh elégedett lehet az elmúlt hét eseményeivel. Belfast című rendezése hét Oscar-jelölést kapott, míg második Piorot-adaptációja, aminek egyébként főszerepét is alakítja, a hétvége legnézettebb filmje lett. Nemzetközileg 33,5 millió dolláros jegybevétellel nyitott a Halál a Níluson. A teljes képhez hozzátartozik ugyanakkor, hogy a 90 millióból gyártott második epizódnak aligha sikerül elérnie a Gyilkosság az Orient Expresszen 351 milliós profitját.

Jackass Forever

Továbbra is jól szerepel az R-es korhatár-besorolású reality mozi, a Jackass Forever. 8,1 millió értékben váltottak rá jegyet a tengerentúlon az elmúlt néhány nap során. Globálisan 44 milliót gyűjtött eddig a film.

A Super Bowl árnyékában

A Jackass és az Agatha Christie krimi mellett azonban nem tudtak kellőképp érvényesülni más produkciók a Super Bowl hétvégéjén. A Jennifer Lopez és Owen Wilson főszereplésével készült Vegyél el (kritikánkat itt olvashatjátok) csupán 8 milliót keresett az elmúlt napokban, míg Liam Neeson új akcióthrillere, a Blakclight mindössze 3,6 millió dollárt fialt.

Pókember a rekordok útján

A Pókember: Nincs hazaút sikerét jelzi, hogy a bemutatást követő kilencedik héten is felveszi a versenyt a film a friss darabokkal. Hétvégén újabb 7,2 millió dollárral lett gazdagabb a Marvel. Jelenleg 1,8 milliárd dolláros haszonnal büszkélkedhetnek az alkotók, ami azt jelenti, hogy belátható távolságra került minden idők negyedik és ötödik legnézettebb opusza, a kicsit több mint 2 millárdot gyűjtő Star Wars: Az ébredő Erő és Bosszúállók: Végtelen háború.