Ha engem kérdeztek, az idehaza a SkyShowtime kínálatában elérhető Halo-sorozat első és második évada sem volt akkora durranás, mint azt egy ekkora franchise adaptációjától elvárnánk, ugyanakkor mindkét szezonnak megvoltak a maga emlékezetes pillanatai (például Reach ostroma), az utolsó képkockák alapján pedig most jött volna csak a lényeg, hiszen a Pablo Schreiber által alakított Master Chief végre megérkezett a címadó gyűrűre. A feltételes mód azonban nem holmi elírás, a Paramount+ ugyanis nemrégiben bejelentette, hogy elkaszálta a vegyes fogadtatásban részesült videójáték-adaptációt, tehát nem folytatódik a kaland.

„Rendkívül büszkék vagyunk erre az ambiciózus sorozatra, és szeretnénk köszönetet mondani partnereinknek az Xboxnál, a 343 Industries-nél és az Amblin Televisionnél. Szintén kifejezzük a hálánkat a showrunnernek és executive producernek, David Wiener-nek, valamint a teljes stábnak, élén Pablo Schreiberrel, Master Chief megformálójával” – olvasható a Paramount+ The Hollywood Reporternek küldött közleményében.

A szolgáltató tehát végzett a produkcióval, a jelek szerint azonban nincs minden vesze, a THR-nek nyilatkozó források ugyanis elárulták, hogy az Amblin, az Xbox és a 343 Industries megkísérli eladni az opuszt egy másik cégnek, így amennyiben sikeres lesz ez a próbálkozás, talán láthatjuk a sztori további alakulását. Csak nehogy aztán a Netflix tegye rá a kezét a szériára, mert a Vajákból (ami ugyan nem videójáték alapján készült, de a lényegen ez nem változtat) kiindulva sanszos, hogy még az eddig látott minőséget sem ütné meg egy esetleges harmadik etap.