Noha tagadhatatlan, hogy a PlayStation 5 továbbra is sokkal jobb eladásokat produkál, mint az Xbox Series X/S páros, azért a Microsoft jelen generációs konzoljait sem érdemes temetni, hiszen ha valóban annyira rosszak lennének a mutatók, akkor nem jelentettek volna be három új verziót az Xbox Games Showcase során, és a soron következő hardverre sem fordítanának olyan sok időt a szakik. Már csak a Game Pass egyre növekvő népszerűsége (a Call of Duty-széria enyhén fogalmazva is elég nagy fegyverténynek mondható) is hozzájárulhat ahhoz, hogy ne kelljen aggódnunk a zöldek  gépei miatt, a 2025-ös videójátékos felhozatal pedig ugyancsak megdobhatja az érdeklődést a ketyerék iránt, melyek eddigi pályafutása egyébként sokkal jobbnak mondható, mint azt eddig gondoltuk.

xbox-series-konzol.jpeg

Minderről a rengeteg tapasztalattal bíró videójáték-ipari tanácsadó, az Activision és a Warner Bros. Games egykori munkatársa, Mat Piscatella értekezett X-en néhány nappal ezelőtt, kiemelve, hogy bár sokan "halottnak" gondolják a konzolok piacát, erről igazából szó sincs. A szakember elárulta, hogy az Xbox Series X/S szinte majdnem olyan jó eredményeket produkált a debütálása óta, mint anno az Xbox 360 (legalábbis Amerikában), az eredeti Xboxot pedig már meg is előzte ezen a téren, szóval hiába van lemaradva a PS5-höz képest, házon belül kimondottan jól muzsikál.

Piscatella aláhúzta, hogy a mostani konzolok iránti érdeklődés csökkenésében nincs semmi meglepő, hiszen már csaknem négy éve a piacon vannak, az elkövetkezendő időszak azonban újabb löketet adhat az eladásoknak, mivel nem csupán az ősz bővelkedik régóta várt címekben, de a következő esztendő is vízválasztó lehet ezen a téren – különösen a PlayStation 5 esetében. Felesleges tehát a konzolok lejtmenetén morfondírozni, mivel jól láthatóan nincsenek nagy gondok ezen a téren, inkább szurkoljunk, hogy kapjunk még néhány igazán ütős címet ebben a generációban.