Már két napja annak, hogy megjelent a vártnál sokkalta jobban sikeredett Silent Hill 2, így a rajongók bizonyára el is jutottak a stáblistáig. A Bloober Team Unreal Engine 5-tel készült remake-je a szakma és a felhasználók körében is eléggé betalált (Steamen például továbbra is rendkívül pozitív a program megítélése), szóval – ha az eladási mutatók is úgy akarják – több mint valószínű, hogy a lengyel csapat nem most nyúlt utoljára ehhez a franchise-hoz. Persze sok víz lefolyik még a Dunán, amíg kapunk egy újabb felújítást (már ha kapunk, ugye), ám addig sem kell magunk mögött hagyni a ködbe burkolt utcákat, a modderek ugyanis gondoskodni fognak arról, hogy ne unatkozzunk. 

Természetesen a GTA: San Andreas főszereplője, CJ volt az egyik első érkező, akit SpiritHun varázsolt bele a programba. A karaktermodell pontosan úgy néz ki, mint a Rockstar Games klasszikusában, szóval némileg ugyan kilóg a csodás környezetből (pláne akkor, ha más szereplők is vannak mellette), de igazából nem is nagyon tudnánk őt elképzelni modern vonásokkal, szóval egyáltalán nem probléma, hogy picit pixeles az a trikó.

silent-hill-2-cj-mod-san-andreas.jpg

A kép forrása: Nexus Mods

Némileg közelebb állónak mondható a Resident Evil 4 sokat látott protagonistája, Leon, hiszen a Capcom remekbe szabott remake-je is a horror kategóriában foglal helyet, így az ügynök jobban illik a címadó városba, mint a Grove Street királya. Aki viszont egy valóban autentikus élményre vágyik, annak NorskPL munkáját ajánlanánk, az alkotó ugyanis James Sunderland eredeti, 2001-es modelljét költöztette át a Silent Hill 2-be, így valóban otthon érezhetik magukat azok, akik színtiszta nosztalgiára vágynak. Kíváncsian várjuk, hogy milyen szereplőkkel bővül majd a játék a későbbiekben, arra pedig már most nagy összegben fogadnánk, hogy előbb vagy utóbb Thomas, a gőzmozdony kerül Piramisfej helyére.

A borítóképek forrása: Nexus Mods