Mivel az időközben beesett tesztek sem rontottak az összképen, a Silent Hill 2 tobábbra is 87 pontot tudhat magáénak Metacriticen, így a Bloober Team remake-je emelt fővel állhat be a sorba az olyan felújítások mellé, mint a a Dead Space és a Resident Evil 2  – de a műfaj miatt akár az Alan Wake 2-t is felhozhatnánk példaként, bár az ugyebár egy tényleges folytatás. A szkeptikus hangok (valljuk be, eleinte volt miért annak lenni) ellenére a horror nemcsak a szakma, de a közönség körében is kiváló fogadtatásra lelt, hiszen már a Deluxe Editiont választók is szuperlatívuszokban értekeztek James pokoljárásáról, ez pedig a hivatalos megjelenés (ami ugye október 8-án volt) után sem változott, mivel még mindig a "Rendkívül pozitív" jelző virít a program steames adatlapján – több mint 6000 szavazatot követően. Persze a dicsérő szavak és a felfelé mutató hüvelykujjak még messze nem elegendőek ahhoz, hogy megtérüljön a befektetés a Konami számára, lássuk tehát, mit tud felmutatni az opusz játékosszám terén.

Sajnos ez az a pont, ahol sűrű köd ereszkedik a Silent Hill 2-re, mivel a SteamDB adatai szerint mindössze 23 676 felhasználó jelentette a csúcsot az elmúlt 24 órában, ami önmagában véve nem egy katasztrofális eredmény, ám a fent említett „konkurenciákkal” összevetve jelentős különbségeket tapasztalhatunk. A Resident Evil 2 például 74 227 játékossal tetőzött a 2019-es megjelenésekor, míg a tavalyi év egyik legjobb játékának tartott Resident Evil 4 nem kevesebb mint 168 191 rajongóval ért fel a csúcsra 2023 márciusában – a Dead Space ugyan „csak” 30 925 főt tudhatott magáénak a legjobb pillanatában, de ez még így is több, mint amit hírünk alanya produkált.

Természetesen megeshet, hogy a hétvégén alaposan megugrik majd a játékosszám, mindenesetre egy ekkora klasszikus felélesztése esetén valamivel nagyobb érdeklődésre számítottunk a debütálást követően – persze könnyen lehet, hogy PlayStation 5-ön éppenséggel tolonganak az emberek. Jó kérdés, hogy mi állhat a dolog hátterében, az első előzeteseket övező negatív visszhang mindenesetre biztosan nem segítette elő a program pályafutását, holott a Bloober Team jól láthatóan hallgatott a kritikákra, és úgy alakította át a játékot, hogy az minden szempontból megfeleljen a fanok elvárásainak. És ti elvesztetek már a város szürke utcáin?

A borítóképek forrása: PlayStation Store, Steam