Talán még a legnagyobb Bloober Team imádók sem gondolták volna, hogy a krakkói székhelyű csapat az év egyik legjobban sikeredett játékát hozza el nekünk a Silent Hill 2 képében, márpedig pontosan ez történt, a Konami klasszikusának Unreal Engine 5-tel életre keltett remake-je ugyanis túlzás nélkül egy lapon említhető a Dead Space és a Resident Evil 2  (vagy épp 4) felújításával. A pszichológiai horror jelen pillanatban 87 ponton áll a teszteket összegző Metacritic oldalán (57 írást követően), ám talán még ennél is fontosabb, hogy a játékosok is odáig vannak James Sunderland ködben úszó pokoljárásáért – legalábbis azok, akik a Digital Deluxe kiadást választották, ők ugyanis már október 6-án a nyakukba vehették a borzalmak városát.

A hír írásának pillanatában 3235 felhasználó értékelte Steamen a Silent Hill 2-t, a többség pedig mondhatni dicshimnuszt zengett a programmal kapcsolatban, mivel a "Rendkívül pozitív" plecsni virít annak adatlapján. A szöveges értékelések között nagyjából mindenki egyetért abban, hogy a Bloober Team fejlesztői a rájuk nehezedő nyomás (mégiscsak a zsáner egyik legnagyobb klasszikusáról beszélünk) ellenére is kiváló munkát végeztek, és úgy öltöztették át az alapművet modern köntösbe, hogy közben egy cseppet sem csorbultak azok az elemek, melyek miatt anno piedesztálra emelték.

Persze most lehetne azzal érvelni, hogy azok az emberek, akik hajlandóak voltak 80 eurót fizetni a drágább kiadásért, nem fognak róla rosszat mondani, de a hivatalos értékelések fényében sokkalta valószínűbb, hogy valóban ennyire jó lett a végeredmény. Ami az egyidejű játékosszámot illeti, az elmúlt 24 órában 8948 rettegésre vágyó rajongó jelentette a tetőt, ami kifejezetten szép eredménynek mondható így a korai hozzáférés időszakában, szóval kíváncsian várjuk, milyen számokat produkál az opusz a 8-i megjelenés után. Ti belevetettétek már magatokat a tortúrába?

A borítóképek forrása: Steam