Volt idő, amikor az 1990-ben alapított Raven Software még nem a Call of Duty-széria főbb fejlesztőcsapatainak nyújtott segítő kezet, hanem olyan klasszikusokat rakott le az asztalra, mint a Heretic, a Hexen 2, vagy épp a Soldier of Fortune. Ebbe a kalapba pedig nyugodt szívvel belevehetjük a Star Wars Jedi Knight 2: Jedi Outcastet, valamint annak folytatását, a Jedi Academyt is, hiszen ezt a két programot a mai napig nagy becsben tartják a messzi-messzi galaxis kedvelői – nem véletlenül, ugyanis kiváló alkotásokról van szó. Én személy szerint úgy gondolom, hogy Kyle Katarn története kevésbé állta ki az idő próbáját, mint a 2003-ban megjelent utód, így múltidéző rovatunk második részében inkább az utóbbiból választottam ki egy olyan pályát, ami ugyan nem a legnagyobb vagy a legizgalmasabb, ám akkoriban egyszerűen imádtam minden egyes négyzetcentijét.

Ahogy az a címből már sejthető, a Tatuinra, pontosabban Mos Eisley jól ismert városába kalauzoló Mercenary Activity lett az aktuális cikk alanya, én ugyanis máig odáig vagyok a két nap által perzselt planétáért, holott – Anakinhoz hasonlóan – nem igazán kedvelem a homokot. A mindössze néhány perc alatt teljesíthető misszió már csak azért is vésődött bele nagyon az emlékezetembe, mert Csubakkának és az Ezeréves Sólyomnak hála egy jó nagy adag fan service-t kínált, ami néhány évvel ezelőtt egyáltalán nem számított szitokszónak a rajongók körében, mivel nem ezzel akartak eladni egy-egy produkciót.

A közkedvelt vukival az oldalunkon valódi öröm volt felszeletelni a zsoldosokat a remekül szuperáló fénykardunk segítségével, én ráadásul erre a küldetésre böktem rá először a lehetséges melók közül, szóval rendre elkapott az újdonság varázsa a relatíve szűk tereken bolyongva. Jómagam egyébként a másik tatuini küldetést, a Droid Recoveryt is kedvelem (valamiért engem egyáltalán nem irritálnak a jawák, sőt), de az eredeti trilógia miatt mégis inkább a rövidebb, ugyanakkor nosztalgikusabb Mercenary Activity lett a "kiválaszott". Annyit pedig már most elárulhatok, hogy nem most hallottatok utoljára a Jedi Academyről a rovat keretein belül.