Több cikkben és hírben is kifejtettem már, hogy a Star Wars: Knights of the Old Republic a kedvenc videójátékom (éppen ezért rendkívül sajnálom, hogy mi lett mára a BioWare-ből), így aztán evidensnek tartom, hogy ez a 2003-as csoda is bekerüljön a felejthetetlen pályákat felvonultató rovatunkba. Persze ezúttal csalok egy picit, hiszen Taris nem igazán tekinthető kezdő- és végponttal rendelkező pályának, de mivel egy jól elkülöníthető helyszínnel van dolgunk (ez lényegében a többi planétára is igaz), talán belefér a kalapba. Az említett bolygó két okból kifolyólag is pillanatok alatt belopta magát a rajongók szívébe, hiszen egyrészt a kiterjedése és az ég felé nyújtózó épületei miatt rengeteg hasonlóságot mutatott az imádott Coruscanttal, másrészt (a rövidke prológust leszámítva) ez az első terep, ami megismertetett minket a sokkalta régebbi messzi-messzi galaxissal. Persze így is azonnal felismerhető volt, hogy egy vérbeli Star Wars-játékkal állunk szemben, de bőven akadtak olyan pontok (például a Sith páncélok és a vibropengék), amik emlékeztettek arra, hogy itt biza közel 4000 évvel az Egy új remény előtt járunk.

Nem mellesleg már ezen a bolygón is megtapasztalhattuk a döntéseink súlyát, mivel nemcsak a fősodorban kaptunk néhány elágazási pontot, de a mellékes missziók végkimenetele is nagyban függött attól, hogy az Erő melyik oldalát kívánjuk képviselni. Később ugyan kiderült, hogy Tarison csak a felszínt kapargattuk ebből a szempontból, de így is jól demonstrálta a rendszer, hogy milyen kalandok várnak a nagyérdeműre, nem mellesleg már az első 2-3 órában rámutatott arra, hogy mekkora a KotOR újrajátszhatósági faktora. Természetesen nem csupán a képernyők elé szegező hangulat és a kimagaslóan jól megírt, többféle eredményt kínáló párbeszédek miatt hozakodtam elő cikkünk főszereplőjével, emellett ugyanis  a változatosságra sem nagyon lehetett panasz – Taris alsó és felső szintjei között például ég és föld volt a különbség, a félelmetes rakghoulok lakta legalsó szegletekről már nem is beszélve.

Itt mutatkozott be továbbá az egyszerű, de nagyszerű kártyajáték, a Pazaak, a rengeteg bosszúságot okozó fejvadász, Calo Nord, a swoop race és sokak kedvence, Bastila is, szóval kezdő helyszín létére rengeteg izgalmas pillanatot szolgáltatott a Darth Malak parancsára végül porig rombolt planéta. Persze megértem, ha a többségnek nem ez a kedvenc terepe a Knights of the Old Republicból (itt még ugyebár fénykardunk sem volt, ráadásul a sztori is csak a szárnyait bontogatta), de jómagam rengeteg kellemes emléket őrzök róla, így aztán örülök, hogy a rovat keretében ismét felidézhettem magamban a jól ismert utcákat és a társakkal folytatott beszélgetéseket.

A rovat korábbi cikkeit INNEN tudjátok elérni!

A borítóképek forrása: IGDB, BioWare