2007-es indulása óta igazi státuszszimbólummá nőtte ki magát az Apple iPhone, de nem érdemtelenül, hiszen egy nagyon pofás kis szerkezetről beszélünk, ami leginkább a hihetetlenül intuitív érintőképernyőjével nyerte meg sokak tetszését, azonban a készülék mind a mai napig nem a legjobb mobiltelefon a piacon. Persze telefonálásra, 3G hívások lebonyolítására, SMS-ek küldésre, esetleg internetezésre nagyszerűen használható, de van egy másik erőssége is -- amit lassan a nagyobb cégek is kezdenek kihasználni --, ugyanis a telefon játékokra is kitűnően használható, és Konami, felismerve ezt, az elkövetkezendő hónapokban négy játékot fog megjelentetni a platformra, amik között ott van a Metal Gear Solid- és a Silent Hill-sorozat egy-egy friss darabja is.

Konami játékok iPhone-raA napokban egy roppant érdekes kép bukkant fel, amiben a Konami a Metal Gear Solid-sorozat következő részér reklámozta, azonban azt nem árulták el, hogy mely platformra is fog elkészüli a folytatás, vagy éppen előzmény. A közzétett képen egy zöld „i” betűt és egy felkiáltójelet, valamint egy, az Xbox 360 bekapcsoló gombjára hasonlító szimbólumot láthatunk, alatta a felirattal: "A következő Metal Gear...".

Ez a kép aztán hatalmas vitákat váltott ki, ugyanis egyesek váltig állították, hogy az MGS 4 végre elkészül Xbox 360-ra, mások szerint csak az Ac!d sorozat folytatódik, de olyanok is akadtak, akik az „i” betűből kiindulva arra gondoltak, hogy az új rész Nintendo Wii-n fog megjelenni, és persze felmerült az iPhone is, mint lehetőség -- és mint ma kiderült, az utóbbi lett az befutó. A Metal Gear Solid Touch teljes mértékben kihasználja majd a készülék érintőképernyőjét, és első körben nyolc, az MGS 4-ből mintázott pályát lesz lehetőségünk végigjátszani, de jövő tavaszi megjelenés után újabb pályák is várhatóak.

FPS-köntösbe öltözik a Silent Hill a The Escape című részben, amiről azon kívül, hogy a célzás az iPhone, illetve az iPod Touch döntögetésével fog működni, mást még nem tudunk, de mindenképpen érdekes egy elgondolás, és majd december végén kiderül, mennyire sikerült jól.

Nem tudom, Magyarországon ki mennyire ismeri a Dance Dance Revolution nevű játékot, s bár én személyesen még nem találkoztam ezzel, annyit tudok, hogy a játékmenet abban merül ki, hogy a zene ritmusára a képernyőn megjelenő nyilakat kell a lábunkkal eltalálni. Ennek tudatában érdekes, hogy ez a táncolós játék az Apple telefonján is meg fog jelenni -- persze ebben a verzióban nem a lábunkkal kell eltalálni a kis nyilakat, hanem erre a célra az ujjainkat fogjuk használni. Megjelenés még idén decemberben.

Szintén decemberben érkezik a Frogger, ami egy roppant egyszerű elgondoláson alapszik, miszerint egy békát kell az út egyik széléről a másikra juttatnunk, de úgy, hogy eközben ne gázoljon el egy autó sem, és -- kapaszkodjunk meg -- ne essünk bele a vízbe.