A Baldur's Gate 3 alsó hangon is meredek szexjelenetei után bizonyára kardinális kérdéssé vált néhány fejlesztőcsapat körében, hogy miként álmodja képernyőre a romantikát (kíváncsian várjuk az új The Witcher-játék hancúrjait, hiszen a CDPR-nak sem kell a szomszédba mennie ihletért), és mivel a BioWare számára sem ismeretlen ez a terep, az október 31-én megjelenő Dragon Age: The Veilguardban is számíthatunk néhány pikánsabb jelenetre.

Persze medvével és csápos lényekkel azért nem fogjuk összegyűrni a lepedőt, de már jó ideje beharangozta a stúdió, hogy Rook (az alkotás főszereplője) összes társa pánszexuális, ergo egyáltalán nem lesznek nemi megkötések a randizás terén – mindenki döntse el maga, hogy mennyire fontos ez egy olyan fantasy akció-RPG-ben, amelyben ősi istenek ellen vonulunk hadba. Ebből adódóan a meztelenség sem lesz tabu Thedas megszépült világában, ám szerencsére azoknak sem kell aggódniuk, akik nem kíváncsiak az ilyen jellegű részletekre (vagy épp streamelni szeretnék a programot), a The Veilguard játékigazgatója, Corinne Busche ugyanis mindenkit megnyugtatott: ebben az univerzumban is ismerik a cenzúra fogalmát.

Busche egy kérdezz-felelek során beszélt arról, hogy a sorozat negyedik felvonásában egy külön kapcsoló szolgál majd a meztelenség be- illetve kikapcsolására, így az intim testrészek kivillanása nélkül is végigpörgethetjük az ágyjeleneteket, ahogy a minden eddiginél részletesebbnek ígért karakterkészítőben is testreszabhatjuk a protagonista alsóneműjét. Azt továbbra sem tudni, hogy vajon a nemi szervek is beletartoznak-e a kalapba (a stúdió szerint ezt magunknak kell felfedezni, ha eljön az ideje), ám a Cyberpunk 2077-ben sem volt ebből probléma, így könnyen lehet, hogy ezúttal a BioWare is átlépi ezt a vonalat. Már csak két hónap, és kiderül, mennyire lesz bevállalós az új Dragon Age szexualitás terén, engem mindenesetre egy fokkal jobban érdekel, hogy miként muzsikál a szériától eléggé idegen harcrendszer.