Augusztus közepén végre hivatalossá vált, hogy október 31-én, tehát pont halloween napján érkezik meg a hosszú évek óta várt Dragon Age: The Veilguard, melynek kardinális változtatásai (például a valós idejű harcrendszer) nem mindenkinek nyerték el a tetszésüket, pláne azok körében, akiknek máig az Origins jelenti a széria csúcspontját (jelen). Jó kérdés tehát, hogy milyen fogadtatásban részesül majd a BioWare akció-RPG-je, annyi viszont biztos, hogy bitang jól néz ki (akcióban a Frostbite motor), így aztán kérdéses, milyen gép kell majd a megfelelő sebesség eléréséhez. 

Pontosabban ez már nem annyira kérdés, hiszen Steamen megtekinthető a hivatalos gépigény, ám sokszor bebizonyosodott az utóbbi években, hogy a puszta adatok nem igazán tükrözik a valóságot, mivel az optimalizáció hiánya miatt még a legerősebb vasakon is hajlamos belassulni egy-egy produkció. Ennek bizonyításához nem is kell messzebb menni az EA-nél, hiszen a Star Wars Jedi: Survivort például rengeteg kritika érte emiatt, de a Cities Skylines 2 és a Batman: Arkham Knight rajongói is tudnának erről mit mesélni. A Dragon Age: The Veilguard esetében viszont nem ez lesz a helyzet (legalábbis az ígéretek alapján), a BioWare ugyanis egy nemrég közzétett cikkben beszélt a program PC-s extráiról, kiemelve, hogy több mint 200 000 órán keresztül tesztelték a platformot teljesítmény és kompatibilitás terén – ez egyébként a teljes tesztidőszak 40%-a. 

Emellett a kizárólag személyi számítógépeken elérhető grafikai finomságokról (ezeket láthatjátok fent) is értekezett a csapat: megfelelő vas birtokában olyan jóságokat kapnak a felhasználók, mint a 21:9-es képarány, a korlátok nélküli képkockaszám, a HDR (ez mondjuk konzolokon is lesz), az NVIDIA Reflex, a DLSS 3 (vagy épp az FSR 2.2 és az XeSS), a Cinematic Aspect Ratio és a sugárkövetés. Nem mellesleg grafikai beállításból is akad néhány (sajnos ezt ma már külön ki kell emelni), így a skálázhatósággal sem lesznek gondok abban az esetben, ha valakinél nem atomerőmű duruzsol a motorháztető alatt. Jól látható tehát, hogy a stúdió minden tőle telhetőt megtesz a lehető legjobb PC-s élmény biztosítása érdekében (mégiscsak ezen a platformon indult a széria), most már csak azért kell imádkoznunk, hogy a játékmenet és a sztori is fel tud nőni a prezentációhoz.