A sajnálatos szivárgást követően tegnap délután végre hivatalosan is leleplezték a hosszú évek óta várt, számtalan válroztatáson átesett Dragon Age: The Veilguard megjelenési dátumát, méghozzá egy elképesztően hangulatos és remekül összerakott előzetes keretében – ha az alant látható képsorokkal nyitott volna a BioWare, most egészen biztosan más lenne a program megítélése. A franchise korábbi részeitől eltérően valós idejű harcrendszert használó opuszról már elég sokat megtudhattunk az elmúlt hetekben (például a szöveg mennyiségével és a szinkronhangokkal kapcsolatban), az EA pedig még jobban felpörgeti majd a marketinget az október 31-én esedékes debütálás előtt, kezdve azzal, hogy lerántotta a leplet az akció-RPG egyes kiadásairól, valamint az előrendelői bónuszokról.

A kiadó egy külön cikkben értekezett a szóban forgó extrákról, kezdve a PC-n 79,99, konzolokon pedig 89,99 dollárba kerülő Deluxe Editionnel, ami az alapjáték mellett 3 páncélszettet és 6 fegyvert rejt a főszereplő, Rook számára (kizárólag kozmetikai elemekről van szó!), emellett pedig a hét társ is megkapja a maga mutatós páncélját és fegyverét. Ami az előrendelőket illeti, az előre megszavazott bizalomért cserébe az ikonikus Blood Dragon páncélszettel lesznek gazdagabbak, ami mondhatni hagyomány a BioWare berkeiben, hiszen még a Mass Effect-széria második és harmadik részébe is bekerült. És akkor a lényeg: a Rook's Coffer nevet viselő, 150 dollárba kerülő gyűjtői kiadást is megmutatta a csapat, és bár nem meglepő módon remekül fest a csomag, fájóan hiányzik belőle egy rendkívül fontos elem: maga a játék.

dragon-age-the-veilguard-rooks-coffer.png

Bizony, aki ezt a pakkot választja, annak még pluszban be kell zsákolnia a Dragon Age: The Veilguardot 60 (konzolokon 70) dollárért, máskülönben csak Thedas csodásan megrajzolt térképét és a társakat ábrázoló litográfiát nézegethezi. A két említett tárgy mellett egyébként egy világító lyrium tőrt (remélhetőleg nem veszélyes), egy kártyapaklit, egy elbűvölt kockát és egy flaskát is rejt a mutatós doboz, szóval a széria legnagyobb rajongóinak mindenképp megéri vetni rá egy pillanatást, csak épp nem ez az első eset, hogy egy gyűjtői kiadásban nincsen benne a lényeg. A különböző variánsok sorát a Vyrantium Pack zárja, ami szintén nem foglalja magában a The Veilguardot, de cserébe legalább van benne egy steelbook, egy jegyzetfüzet, egy gyűjtői doboz és egy olyan fém poszter, amit szerintem bárki szívesen kitenne a falra. 

dragon-age-the-veilguard-vyrantium-pack.png