A Joker: Kétszemélyes téboly október 3-án érkezik a hazai mozikba, de a 2019-ben bemutatott nagy sikerű első rész folytatását a Velencei Filmfesztiválon már levetítették a kivételezetteknek. A film kritikai fogadtatása eléggé vegyes, noha a szakma annak idején az elődöt sem dicsérte túl – szóval egyelőre várjuk meg a premiert, ha ítéletet akarunk róla mondani.

A címszerepet játszó Joaquin Phoenix mindenesetre mindent megtett azért, hogy a lehető leghitelesebben játszhassa el Arthur Flecket, amihez hozzátartozott az is, hogy a szerep kedvéért körülbelül 25 kilót fogyott úgy, hogy főleg salátát és párolt zöldségeket evett. A folytatás esetében sem volt ez másként, a színész az előbb említett filmfesztivál alkalmából számolt be arról, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenéznie, miközben a forgatásra készült: „Nem fogok belemenni a diétám részleteibe, mivel senki sem kíváncsi rá. De ezúttal egy kicsit bonyolultabbnak érződött az egész, mert rengeteg táncpróbát kellett csinálnunk, ami az előző filmnél nem volt. Szóval emiatt kicsivel nehezebb, de ugyanakkor továbbra is biztonságos volt a dolog. De igazatok van, már 49 éves vagyok, talán többet nem kéne ilyet csinálnom. Szóval valószínűleg számomra ennyi volt.

Phoenix emellett arra is kitért, hogy kolléganője, Lady Gaga – aki egyébként szintén jelen volt a film sajtótájékoztatóján – is meghozta ugyanezeket az áldozatokat: „Gaga is nagyon sokat fogyott. Emlékszem arra, amikor először találkoztunk a próbákon, aztán egy időre elváltak az útjaink, majd amikor visszatért, jól láthatóan sokat fogyott. Nagyon hatásos volt.

Ekkor az énekes-színésznő is hozzászólt a témához: „Szerintem egy bizonyos időszak alatt mindketten teljesen átalakultunk a karaktereinkké, majd ezt követően folyamatosan azon dolgoztunk, hogy tökéletesítsük minden részletüket.” Ezt követően Phoenixet továbbra is a súlyvesztése pontos számairól faggatták, amelyről azonban a színész nem árult el bővebb részleteket:

Tudom, hogy a legutóbb az én felelősségem volt, hogy beszéltem róla, de nem volt egyszerű dolog magamban tartani ezt, mert idővel az ember rögeszméjévé válik, hogy egy bizonyos súlyt elérjen. Szóval aztán az ember elkezd beszélni róla, és az egész úgy hangzik, mintha egy színész másról sem jártatná a száját, mint hogy mennyit fogyott. Az előző sajtókörút végére már teljesen elegem volt saját magamból, és haragudtam is magamra, amiért ekkora ügyet csináltam belőle, mert hát az embernek színészként azt kell csinálnia, amire felkérték. Szóval most, a folytatás kapcsán úgy döntöttem, hogy nem fogok belemenni ebbe.