A 2019-ben váratlan sikert aratott Joker folytatása október 3-án érkezik a hazai mozikba, és a becslések szerint a Kétszemélyes téboly alcímű második rész az elődjéhez hasonló érdeklődésre számíthat. A film annak idején globálisan 1 milliárd dollárt termelt kasszáknál, valamint 11 Oscar-jelölésből kettőt (a legjobb férfi főszereplő és a legjobb aláfestő zene) díjra is váltott. Persze Hollywoodban magától értetődik, hogy az ilyesmit azért illik megfejelni egy következő epizóddal, ami természetesen végül el is készült, ugyanakkor az alkotók sokáig kardoskodtak amellett, hogy semmi ilyesmit nem terveznek. Ennek fényében a Variety Todd Philipsnek szegezte a kérdést: ezek után sínre kerül egy harmadik etap is? A rendező erre egyértelmű választ adott, amelynek valószínűleg nem sokan fognak örülni a rajongók közül:

Nagyon szórakoztató volt ebben a homokozó-szerűségben játszadozni két film erejéig, de úgy velem, hogy elmeséltünk már mindent, amit el szerettünk volna mesélni ebben a világban.”

Philips emellett arra is kitért, hogy eredetileg már a Kétszemélyes tébolyt is színpadra szánták, nem nagyvászonra, mivel eredetileg egy Broadway-musicalként képzelték el: „Amikor komolyan elkezdtünk gondolkozni rajta, rájöttünk, hogy kb. négy évig tart összehozni egy ilyet. És az is kérdéses volt, hogy Joaquin tényleg rááldoz fél évet az életéből arra, hogy minden este a színpadon legyen? Aztán arra is gondoltunk, hogy esetleg a Café Carlyle-ben kellene csinálni, egyfajta kisebb volumenű dologként, csak aztán beütött a COVID.

Szóval végülis mozifilmként készült el a Joker: Kétszemélyes táboly, amelyben Phoenix mellett feltűnik Harley Quinn is Lady Gaga megformálásában, aki a képregényekhez hasonlóan a főhős szerelmét alakítja.