Amióta bemutatták az Assassin's Creed széria következő játékát, a Shadows névre hallgató új fejezetet, azóta oszlik ketté a rajongótábor. Vannak, akik örülnek, hogy ennyi év után meghallgatták imáikat és a Ubisoft végre tényleg összedob egy a feudális Japánban játszódó AC-t, nindzsástul és szamurájostul. Az eddig látott és hallottak alapján pedig minden joguk megvan az örömre, hiszen az Assassin’s Creed Shadows annyira izgalmasnak és élvezetesnek tűnik, mint amilyen már rég volt a széria.

Velük szemben állnak azok, akiknek még ha esetleg tetszik is a gameplay, de nem tudnak nyugovóra térni a játék egyik központi figurája, a színes bőrű szamuráj, Yasuke szerepeltetése fölött. Szerintük Yasukének semmi helye a játékban és a Ubisoft amúgy sincs tisztában a történelemmel, mert habár Yasuke valóban élt, azt nem jelenthetjük ki biztosan, hogy ízig-vérig szamuráj volt.

A játékosok ezen felében oly nagy az elégedetlenség, hogy aláírásgyűjtésbe kezdtek és a Shadows törlését követelik.

Persze a Ubisoft ezzel nem ért egyet, sőt, nagyon úgy tűnik, hogy a piac más szereplői sem. A Capcom egyik veterán fejlesztője, Yoshiki Okamoto (Street Fighter 2, Resident Evil 3) is megszólalt a téma kapcsán.

„Ez egy játék, kitaláció, nem a valóság.”

Szerinte csakis elismerés illeti a Ubisoft munkatársait a játék miatt, nincs helye az elégedetlenségnek, annak a véleménynek pedig főleg nincs, hogy a játékot törölni kellene. Márpedig ha egy japán fejlesztő így nyilatkozik egy olyan nyugati játékról, ami a Japán kultúrát/történelmet mutatja be, akkor igazán elhihetjük, hogy nincs semmi baj a programmal.

Az Assassin’s Creed Shadows november 15-én érkezik PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re!