Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

hetvegamebanner.jpg

Trau

Elfogott a nosztalgia, immáron sokadszor. Oké, ehhez azért adott egy löketet a GOG éppen aktuális leértékelése, így immár jogtiszta S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat figyel a gépemen. Persze, mindenki várja a most éppen 2023-ra ígért Heat of Chornobyl-t, magam sem vagyok másképp. Csak éppen meguntam a várakozást és így fogtam magam, feltelepítettem a jó öreg, 2010- es Call of Pripyat-ot, mellé csaptam az Anomaly mod-ot, mert úgy szép az élet, ha bonyolulttá tesszük. Szóval hétvégén ne is keressetek, mentem szörnyeket vadászni! Igazából amit már nagyon régen hiányolok, az a hangulat. Valami egészen magával ragadóan vitt a hátán a játék: a vacak időjárás, a szétivott káeruópai arcok, a vodka szerepe, a jó öreg AK-család pimpelése, Nitro varázslása a fegyverekkel, mókolás az anomáliákból kiszedett, különböző csúfságokkal, az eldugott készletek keresgetése, a tűzharcok…

stalker.jpg

Szóval az egész volt és szerintem van is még egyben, 10 év ide, X-Ray 1.6 grafikus engine oda. Nem a hibátlanul renderelt, minden egyes fűszálon lecsorgó harmatcseppen külön megcsillanó hajnali napsugár vonz ide, hanem egyfajta nosztalgia – és a kíváncsiság, tud-e annyit nyújtani ma, 2022-ben ez a játék, mint amilyen lelkesen gyaktam vele mondjuk egy évtizede.

Britpopper

A Ghostwire: Tokyo egy nagyon érdekes játék. Bár én teszteltem annak idején, az összes mellékküldetésre és titok felfedezésére nem volt időm – most ezeket kezdtem el pótolgatni. A sztori egyébként korrekt, márciusban se volt vele különösebb gondom, de egyértelműen a mellékküldetések adják a játék sava-borsát. Ha te is kedveled a j-horrorokat (Kör, Szem, Átok, stb.), ez a kaland egy aranybánya lehet számodra. Tömve van a Ghostwire a legkülönfélébb japán folklórból származó démonokkal, szellemekkel és egyéb entitásokkal, a mellékküldetések pedig erőteljesen építenek a már említett j-horror vonalra, olykor konkrétan megidézve egyes filmeket.

ghostwire-tokyo20220903174955.jpg

Történt nemrég, hogy épp az esőáztatta, éjszakai sötétbe burkolózó Shibuya körzetében bóklásztam, mikor is egy kósza lélek arra kért, hogy ugorjak be a közeli kórházba. Ott aztán megtudtam, hogy egy kislány egy szemműtétet követően különös lényeket kezdett el látni, és itt már egyből eszembe jutott a 2002-es Szem című kult-klasszikus (meg annak 2004-es folytatása, és szigorúan az eredeti, japán verziókról beszélek!). Máshol poshadt (sötét) víz áll a középpontban, és elvileg van egy elátkozott VHS-kazetta is, bár ezt még nem találtam meg. A borongós kora-őszi idő mellé tökéletes a Ghostwire: Tokyo hátborzongató világa, amit – mint említettem – a zseniális mellékküldetései tesznek igazán szórakoztatóvá.

wilson

A hétvégém kivételesen kifejezetten változatosnak mondható az elmúlt hetek stagnálása után: ahogy legutóbb, úgy most is a Splatoon 3 társaságában fog telni, de ezúttal végre bekapcsolt szerverek, vagyis multiplayer mellett! Az biztos, hogy iparkodni kell, a végső teszt nem várhat magára, arról nem is beszélve, hogy nem csak a küszöbön van a következő két tesztjáték, de már nálam vannak.

2022090217462100s.jpg

Az egyik már napok óta, így amikor épp nem festegetek, akkor a nyarat Shin-Channal töltöm a Shin-chan: Me and the Professor on Summer Vacation jóvoltából, csütörtök reggel azonban megérkezett a következő, szeptember végi nagy JRPG-falat, így ha sikerült a nyári kalandok végére érnem, már rá is térhetek egy másik útra.

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója.

Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?