Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

wilson

A Xenoblade Chronicles 3 végigjátszásom annyira aktív, mint amennyire változatosak a Hétvégame-beszámolóim: semennyire. Sajnos a héten minimálisan tudtam csak haladni ve,e, így a körülbelül 30 órányi hátralevő idő végét jelen pillanatban már szeptemberre prognosztizálom. Főleg, mert most vihar előtti csend van: az őszi dömping küszöbén állunk, szeptemberre pedig minimum 2 tesztet vállaltam be, melyből egy hamarosan meg fog érkezni, és egy potenciális harmadik alany Damoklész kardjaként lebeg a fejem felett, de egyszerűen nem tudtam nemet mondani egy újabb 100+ órás JRPG-re.

fzx7gpueaedwzl.jpeg

A műfaj egyre inkább a gyengém, azok után, hogy két évtizede még nem tudtam eléggé értékelni elsősorban azért, mert csak a PC körül forgott az életem. A hétvégén tehát megpróbálnék ezzel haladni valamelyest, de már előre látom, hogy a játékidő jelentős része megint a Valorantba fog beleesni, aminek alapvetően csak az nem örül, aki hallja, hogy miket mondok játék közben – no meg idővel majd a kardiológusom sem.

Dzséjt

Ezen a hétvégén a The Last of Us Remastered került terítékre nálam, azon apropóból, hogy közeleg a The Last of Us Part 1 megjelenése. Bár a PS4-es változatot már többször is végigjátszottam – nem csak az egyik kedvenc játékom, de ez volt a fő oka annak, hogy annak idején beruháztam a konzolra –, így élénken él az emlékezetemben.

share-20220816-0143010.jpeg

Mégis, idén még nem nyúltam hozzá, de szeretnék a lehető legfrissebb élményekkel belevágni a PS5-ös remake-be, hogy a legjobb alapom legyen az összehasonlításra. Meg ez egyben búcsú is számomra, hiszen a PS4-es változatot valószínűleg most utoljára tettem be a lemezmeghajtóba, ha csak nem sikerül katasztrofálisan a remake.

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?