Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

wilson

Az elmúlt heti Hétvégame-et kihagytam, nemes egyszerűséggel két okból: egyrészt mert előre tudtam, hogy nem lesz időm játszani (a napi Valoranton túl), másrészt pedig mert ugyanúgy a Xenoblade Chronicles 3-ról lett volna szó, mint az azt megelőző hetekben mindig. Ez a hétvége azonban más. A hét elején megérkezett egy nagyon várt Nintendo-exkluzív, úgyhogy az elmúlt napokban már vadul festegettem, készülve a közelgő embargóra, közben azonban megjelent a Shin chan: Me and the Professor on Summer Vacation The Endless Seven-Day Journey, ami nem csak a leghosszabb játékcím díjára pályázhat, de mellette még egy Japánban ikonikus karakter videójátékos visszatérése is nyugaton.

ss5587265b8ec71f4240f412e587f69820b9a56a0e1920x1080.jpg

Már a bejelentésekor teljesen szerelembe estem: egyszerűen nem tudok nemet mondani a japán kisvárosokban játszódó játékokra, ráadásul ez a videókon és képeken valami felfoghatatlanul gyönyörűnek is tűnt, úgyhogy már alig várom, hogy ezt a képzeletbeli nyarat ebben a képzeletbeli Japánban tölthessem!

bullseye

Az elmúlt hetekben rövid, hosszú, meg mindenféle Covid miatt elég keveset játszottam, inkább Youtube videókkal, meg sorozatokkal geekeskedtem, ahogy terveztem is. A Resident Evil tinidráma változatából 1,5 rész elég volt, köszönöm. A Halo-t végignéztem, és bár erősen idióta dolognak tartok benne kb. minden második döntést, ha esetleg lesz folytatás, kapnak még egy részt, hogy meggyőzzenek, időközben rájöttek miről szól a játék. A neten szintén rengeteg nyafogás övezte Amazon: ügyvéd viszont nagyjából bejött. Igen, volt benne 1 pocsék mondat, ami miatt sokan nem vették észre, hogy rögtön ellenpontozza maga a sorozat (és van egy karakter, aki sokkal problémásabb lehet még, bár mást nem zavar…), de nem próbálta legyilkolni a családomat, kutyámat, gyerekkoromat. Remélem a másik „Amazonos” cím, az épp most induló A Hatalom Gyűrűi sem fogja.

hetvegamebullseye20220901.jpg

És ha már túlzott netpánikról van szó, a Saints Row (2022) sem lett szerintem olyan tragikus, mint sokan állítják netszerte, rettentő hangosan. Mondjuk jó sem, inkább olyan erős közepes számomra, meg néha hülyén bugos persze. A nagyobb gond, hogy (szerencsére?) viszonylag gyorsan a végére értem a történetnek, amiben egyedül a LARP szál volt igazán érdekes, és most nem igazán van kedvem a különféle melléktevékenységekhez. Persze lehet visszanézek egy kicsit, de inkább agyra gyúrnék, mert rám fér erősen, és mivel az Escape Academy nagyon bejött, körülnéztem a játéklistámban hasonló címek után. Az első találat a The Room volt, ami kellemes, békés logikai játék, ha néha el is akadok benne kissé. Ha a végére értem, lehet újra belevágok a Baba is You-ba, bár már többször meggyőzött róla, hogy túl ostoba vagyok hozzá.

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?