• Megnyitó: 2017. 05. 25., 19:00
  • Helyszín: InGame, Klauzál utca 26-28.
  • Megtekinthető: május 26 - június 2., minden nap 9:00-tól 2:00-ig
  • A rendezvény Facebook-oldala

Az MKE Képzőművészet-elmélet alapszakos hallgatóinak diploma kiállítása, azaz az Unlimited Forms – Interaktív VR kiállítás a virtuális valóság képzőművészeti felhasználásának lehetőségével foglalkozik. A korunkban széleskörű hódító útjára indult VR a művészek fantáziáját is megragadta, s bár Magyarországon a virtuális valóság ilyen téren történő felhasználása még újdonságnak számít, külföldön egyre több műalkotás születik.

Eme virtuális művek az interneten megjelenő rokonaikkal ellentétben a befogadó aktív, fizikai jelenlétét és interakcióját igénylik. Az Unlimited Forms célja ennek megfelelően egy új, VR headset segítségével megtekinthető kortárs műalkotás létrehozása volt, amely a virtuális valóság képzőművészeti felhasználásának lehetőségeit teszteli. Birkás Mona és Varga Gergő párosa, akik előző munkáik során már foglalkoztak a médiummal, a Shapelab elnevezésű szoftver fejlesztőivel működtek együtt.

A mű létrehozása közben a digitális és a manuális formaalkotás összekapcsolódott, létrehozva egy számítógép által generált utópikus virtuális világot, ahol a néző monumentális méretű, megalitikus objektumok között navigálva fedezheti fel a digitális teret.

unlimited-forms-sajto3.jpg

A kiállítás május 26. és június 2. között lesz megtekinthető az InGame nyitvatartási idejében, minden nap (hétfő-vasárnap) 9:00-tól 2:00-ig, míg a megnyitóra május 25-én kerül sor, 19:00-kor.