A Halj meg máskor! című James Bond-film még 2002-ben került a mozikba, és amellett, hogy ez volt a sorozat huszadik része, azért is nagy felhajtást kapott, mert pont abban az évben lett 40 esztendős a népszerű franchise. A készítők emiatt semmit sem bíztak a véletlenre: a költségvetés az egekig rúgott, az akciójelenetekben nem spóroltak a CGI-vel, ahogy a termék-elhelyezésekkel sem, és a korszak egyik népszerű szexszimbólumát, Halle Berry-t is sikerült megnyerni Bond-lánynak. Noha a filmet nem ölelték különösebben a keblükre a kritikusok és a rajongók, az tény, hogy Berry performansza (vagy inkább a bomba teste) felejthetetlen pillanatokat okozott a nézőknek. Ez ma már könnyen beleeshetne a „mocskos szexizmus” kategóriájába, azonban az IndieWie nemrég megjelent kérdezz-felelek videójában a színésznő bevallotta, hogy neki ez eszébe sem jutott a filmről, mi több, még meg is dicsérte a 007-es ügynök akkori megformálóját, Pierce Brosnant, aki szerinte talpig úriember volt a forgatáson:

A Halj meg máskor!-ban Pierce Brosnannel” – válaszolt Berry arra a kérdésre, hogy melyik Bond-filmben szerepelt. Ezután így folytatta: „Számomra mindig is ő lesz a Bond. Pierce Brosnan-rajongó vagyok. Ő visszaállította a férfiakba vetett hitemet a film forgatása során. Nálánál nagyobb úriember nem is létezhetett volna. Alapvetően nem szerepelt ott a kívánságlistámon egy Bond-film akkoriban, nem feltétlenül akartam egy ilyenben játszani, de amúgy mindig is szerettem ezeket a filmeket. És így, hogy végül szerepeltem az egyikben, úgy érzem, a filmtörténet részévé váltam. Azok a filmek bizony ikonikusak, mindig is az emberiség történelmének a részei lesznek. Számomra nagy megtiszteltetés, hogy játszhattam egy ilyenben, kiváltképp, hogy Pierce-szel.

Az említett videó itt tekinthető meg, a színésznő válaszát pedig 2:33-tól kell keresni:

Berry egyébként annyira megkedvelte a karakterét, az NSA-ügynök Jinxet, hogy még egy spinoffban is benne lett volna, amit egy ideig komolyan meg akartak csinálni, de az végül a kukában landolt, ahogy magát a Bond franchise-t is rebootolták négy évvel később.