Mint az az idei San Diegó-i Comic-Con óta tudható, Robert Downey Jr. visszatér az MCU-ba, ám nem Tony Stark, hanem Doctor Doom szerepében, aki a Bosszúállók: Ítéletnapban és a Bosszúállók: Titkos háborúban tör majd borsot a szuperhősök orra alá. A Marvel Studios úgy tűnik végül kukázta a leginkább sehová sem tartó Kang-szálat, és most minden erejével arra koncentrál, hogy visszaédesgesse az évek során elvesztett rajongókat, hogy az MCU újra a régi fényében tündökölhessen. Hogy a franchise vajon kikecmereg-e abból a mély gödörből, ahová a gyengébbnél gyengébb sorozatok, illetve a tavalyi évben hatalmas anyagi bukást produkáló mozifilmek lökték, egyelőre még rejtély, mindenesetre a Deadpool & Rozsomák gigászi sikerének, illetve a jövőre érkező The Fantastic Four: First Stepsnek a bíztató hírei alapján erre simán megvan az esély – és ha megfelelő hozzáértéssel nyúlnak a témához, akkor akár RDJ Doctor Doomja is jól sülhet el.

A színész visszatérésének módját egyelőre sűrű homály fedi, fogalmunk sincs, hogyan és miként akarják visszahozni, valamint a karakter ikonikus jelmezét sem mutatták még meg. Viszont a szépen és részletesen kidolgozott fan artjairól BossLogic most megmutatta, hogyan is nézhetne ki a figura a filmekben Downey Vasemberes múltjából adódóan:

Mint ahogy az a képen is látszik, a művész a fan art megalkotása során lényegében arra a rajongói elméletre hagyatkozott, miszerint az Ítéletnapban és a Titkos háborúban Doom egy Tony Stark variáns lesz, aki valamilyen tragikus múltbeli esemény miatt gonosztevővé vált, és most azon dolgozik, hogy leigázza a multiverzumot, és közben elpusztítsa az útjába álló szuperhősöket. Nem kizárt egyébként, hogy ez a filmekben is így történik majd, ugyanakkor lehetséges, hogy a Marvel egy teljesen más, csavarosabb megoldással áll majd elő. Olyan 2-3 év múlva kiderül.