Sziasztok, kedves PC Guru olvasók! Attila vagyok, az online világban leginkább Gaerity néven szoktam tevékenykedni. Több témában is megtalálhatóak a cikkeim, elsősorban azonban filmekről és sorozatokról szoktam bemutatókat/kritikákat írni. Emellett egyéb – a szívemhez közel álló – dolgokról is jelentek meg munkáim, többek között az okkultizmust és a sorozatgyilkosokat bemutató cikksorozat is született már a „tollamból”. Nagyon szeretek írással foglalkozni, még annak ellenére is, hogy elég távol áll azoktól a munkáktól, amiket eddigi életem során végeztem. Voltam már angoltanár, a büntetés-végrehajtás hivatásos állományának tagja, vagyonőr, irodavezető és középvezető is – jelenleg is hasonló beosztásban dolgozom. Iskolázottságomat tekintve szociálpedagógusként szereztem diplomát még 2013-ban, de ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen a kereskedelemtől kezdve a jogi tanulmányokon át egészen az informatikáig „gyűjtöttem be” különféle végzettségeket – a teljes felsorolástól érthető okokból inkább eltekintenék. 

kep.jpg

A PC Guruval először a ’90-es évek közepén találkoztam, bár akkoriban még csak ismerkedtem a számítástechnika világával és a videójátékokkal. Első gépem – mint sokaknak a korosztályomban – egy Commodore 64-es csoda volt, majd a középiskolás évek alatt kaptam meg első PC-met, ekkor kezdetem lapozgatni a Gurut is. Elsősorban természetesen a játéktesztek érdekeltek, szívesen olvastam azokról a programokról, amikre, bár nagyon vágytam, de sajnos teljességgel kizárt volt, hogy elinduljanak a 386-os szörnyetegen, amit birtokoltam. Azokban az időkben még nem gondoltam volna, hogy egyszer akár az én írásiam is szerepelhetnek a magazin (most már csak virtuális) oldalain, de végül így lett, ezért pedig nagyon hálás vagyok a Guru csapatának, és persze Nektek is.

warcraft1.jpg

Körülbelül ’93–'94 óta tartom magam a videójátékok szerelmesének, ekkor ugyanis már olyan klasszikusok fordultak meg a kezeim között, mint a Wizard of Wor, a The Last Ninja vagy a Barbarian. Közképiskolában aztán történt egy határozott minőségi ugrás, hiszen azokban az években a Wolfenstein 3D, a Doom, a Dune 2, a Prince of Persia valamint a Warcraft volt képes a leginkább magával ragadni. A számítástechnika – és a gépem – fejlődésével pedig elérkezett az igazi aranykor, méghozzá olyan alkotásokkal a fedélzeten, mint például a Fallout 1-2, a StarCraft, a Deus Ex és a Metal Gear Solid. Mind-mind nagy szerelemnek bizonyult, a mai napig imádom ezeket a játékokat.

Műfajok tekintetében nem vagyok túl válogatós, bár az évtizedek alatt azért jelentősen megváltozott az ízlésem. A PC-s érából eleinte leginkább a stratégiai címeket kedveltem (Warcraft, StarCraft, Command & Conquer satöbbi), a későbbiekben viszont áttértem az RPG műfajra – ebben a zsánerben számomra a Fallout első két része, valamint a zseniális Vampire: The Masquerade – Bloodlines jelenti az abszolút csúcsot. 2006 óta egyébként már konzolokon is játszom, e tekintetben a fent említett Metal Gear Solid-széria, a The Witcher 3: Wild Hunt és a Horizon Zero Dawn az örök kedvenc. Ezeken kívül nagy rajongója vagyok még a verekedős játékoknak, elsősorban a Mortal Kombat-sorozatnak, melynek legutóbbi, 2019-ben megjelent epizódjába röpke 920 órát sikerült eddig belefektetnem – ez így leírva elég betegnek tűnik… igazából az is.

2018 óta jelennek meg cikkeim szerte a világhálón, és elsősorban most is az írás szeretete miatt vagyok itt. Ennek köszönhetően szívesen készítek tesztet és cikket szinte bármiről, legyen az film, sorozat vagy éppen játék. Ez számomra több mint hobbi, hiszen immáron öt éve szerves részét képezi az életemnek, és remélhetőleg a jövőben is folytathatom ezt a tevékenységemet. Hogy emellett még rejtett gyöngyszemekre is bukkanhatok a játékiparban? Nos, ez sokkal több annál, mint amit gyerekként, a PC Gurut olvasgatva el tudtam volna képzelni…