Zombie Lane

Facebookos összeállításunkból sem maradhatnak ki az élőhalottak, ugyanis itt is megszámlálhatatlan mennyiségű játék dolgoz fel egy esetleges zombiapokalipszist, ezek közül viszont csak néhány tűnik ki annyira, mint a Zombie Lane. A történetnek egy külváros ad helyet, amit szinte teljesen leromboltak a járkáló halottak, nekünk pedig ezt a területet kell élhetővé varázsolni, különböző megbízások közepette. Tisztítsd meg a környéket, építs fel egy házat, kutasd fel a hozzá szükséges anyagokat, segíts egy ártatlanon, akit megtámadtak… Ilyen és ehhez hasonló missziók várnak rád a kaland során, úgyhogy a kérdés jogos: mivel tűnik ki ez a zombis játékok végtelen sorából? Egyértelműen a látvány és a hangulat az, ami a kategória legtöbb darabjára ráver, és ha mindez nem lenne elég, még a kooperatív játékmód is biztosított!

Facebook-játék ajánló a PC Guruval

Words with Friends

Az utóbbi időben egyre nagyobb sikereknek örvendtek az egyszerű társasjátékok internetes változatai, gondolok itt a különböző rajzolós, illetve szókirakós játékokra. A Words with Friends -- ahogy azt a neve is elárulja -- az utóbbi kategóriát erősíti, és bár nem sokban különbözik a hasonló online daraboktól, egy hatalmas előnye mindenképpen említésre méltó. A WWF nem kifejezetten Facebook-játék, sokkal inkább egy cross-platform alkotás, iOS-t illetve Androidot futtató készülékeken is játszható.

Facebook-játék ajánló a PC Guruval

The Grinns Tale

A The Grinns Tale egy RPG-elemekkel megfűszerezett, művészi grafikával ellátott szörnyirtó alkotás. A játék fő küldetése, hogy bejussunk egy hátborzongató, gonosz lényekkel teli toronyba, ez viszont csak egyféleképpen kivitelezhető: a játékosnak egy virtuális falut kell fenntartania, ahonnan biztosítani tudja az ellátást a szövetségesek számára. Házak építésével lehet új letelepedőket szerezni, akik kocsmákban és boltokban fognak dolgozni -- ők kovácsolnak fegyvereket és készítenek ennivalót. Ugyan a falu lakói facebookos ismerőseink neveit viselik, ez sajnos nem egy multiplayer játék, kénytelenek vagyunk beérni a parányi emberkék mögött álló mesterséges intelligenciával.

Facebook-játék ajánló a PC Guruval

Robot Unicorn Attack és Robot Unicorn Attack: Heavy Metal

Vannak azok a játékok, amik szórakoztatnak, és vannak azok, amik nem. A Robot Unicorn Attack két változatát mélyen az utóbbi alá helyezném, de még így is tökéletes választás lehet két embertípus számára: az egyik az önjelölt mazochisták társasága, a másik csapatba pedig azok tartoznak, akik csak egyszerűen le akarják szívni az agyukat és elfelejteni a világot pár percre (órára?). A játék lényege, hogy két gomb nyomogatásával minél távolabbra juttassunk el egy robotegyszarvút. Igen, mindössze ennyi.

Facebook-játék ajánló a PC Guruval

Tetszik a lista? Netán vannak saját kedvenceid? Nosza, oszd meg velünk véleményed a kommentek között!

1 2