Napjaink legmeghatározóbb közösségi oldalán, a Facebookon szinte a kezdetektől fogva megtalálhatók különféle igényes és kevésbé igényes játékok, melyek többek között a felhasználók által létrehozott közösségekre épülnek. Barátainkkal, illetve ismerőseinkkel különböző kihívásokat állíthatunk fel egymásnak, vagy akár a másikat segítve, közös erővel küzdhetünk egy célért.

Monstermind

A Monstermind egy CityVille-hez hasonlítható közösségi stratégiai játék, ahol a játékmenet a megszokott építkezős metódustól abban tér el, hogy saját kis városunkat mások kárára tudjuk csak fejleszteni. Az általunk létrehozott települést bármikor feldúlhatják az óriásgorillák vagy az erőszakos robotok, egy a lényeg: védd meg a saját kis közösségedet mások támadásától, és igázd le a szomszédos falvakat, foglalj területeket, mielőtt téged hódítanának meg! Akik szeretik az építs/rombolj-féle kihívásokat, azoknak érdemes vetni egy pillantást a Monstermindra, ugyanis a Bossa Studio UK legelső Facebookon játszható alkotása 2012-ben bezsebelte a BAFTA legjobb online böngészős játékának járó díjat.

Facebook-játék ajánló a PC Guruval

Shadow Fight

Ha vannak ismerőseid, akiket meg akarsz ütni, de a való életben mégsem teheted, és megelégszel azzal, hogy egy online karakterüket vered péppé, akkor itt a lehetőség! A Shadow Fight egy nagyon jól összerakott kungfujáték, ahol ismerőseink és más facebookos felhasználók ellen kell küzdeni. Sajnos nem egy netes multiplayerről van szó, kénytelenek vagyunk beérni azzal, hogy egy mesterséges intelligencia által kontrollált avatar a valódi ellenfél, de néhány küzdelem még így is kihívást jelenthet egy átlagos felhasználó számára. A párbajok alatt összegyűjtött tapasztalatból és pénzből különböző finomságok vásárolhatók eszköztárunkba, ezzel fejlesztve karakterünket, és megkönnyítve dolgunkat a további küzdelmek során.

Facebook-játék ajánló a PC Guruval

UberStrike

Az UberStrike egy olyan háromdimenziós, csapat alapú online lövölde, ahol többjátékos csaták közepette akár barátainkkal, ismerőseinkkel együtt vehetjük fel a harcot más facebookos felhasználók ellen. Maga a játék a Counter-Strike mintájára készült, ennek megfelelően a harcok során összegyűjtött pénzből fejlesztéseket vásárolhatunk, különböző fegyverek közül válogathatunk, vagy akár páncélzatunkat is egyre erősebbé varázsolhatjuk belőle. Valójában ez az interneten játszható first person shooter nem sokban különbözik a hasonlóan ingyenes testvéreitől, de ha egy kis feszültséglevezetésre vágyik az ember, mindenképp az egyik legjobb választás!

Facebook-játék ajánló a PC Guruval

Dragon City

Mindig is repülő, tűzokádó óriásokkal akartál foglalkozni? Miért ne? A Dragon City egy Jan Kirby és a Social Point Team által fejlesztett Facebook-játék, melyben különböző egzotikus sárkányok tenyésztésére és gondozására kapunk lehetőséget. És ez még nem minden! A saját sárkányaink ellátásán és nevelésén kívül erejüket is összemérhetjük más felhasználók kedvenceivel, ezzel egyre előrébb jutva a ranglétrán. Természetesen az összecsapásokért jutalom is jár, melyet akár saját sárkányfarmunk fejlesztésére is elkölthetünk.

Facebook-játék ajánló a PC Guruval

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2