PC

Bár a Thief 4 megjelenéséig még van pár hónap, a fejlesztők elindítottak egy új videósorozatot, melyben a játék hátterét, annak karaktereit, illetve a város történetét mutatják be. Az első részben rögtön Garrett egyik segítőjét, Bassót mutatják be, aki korábban maga is tolvaj volt, most azonban a munkákat szervezi kedvenc mestertolvajunknak.

A Warner Bros. bejelentette, hogy a Batman: Arkham Origins című játékban elég sok problémát fedeztek fel, mely érinti mind a játékmenetet, mind a mentéseket, és még egyéb dolgokat is. Ezen problémák egyik fele az összes platformra vonatkozik, míg a másik része kifejezetten Xbox 360-specifikus (hibás mentések, folytatólagos fagyások/összeomlások). Az Xbox-problémákat elvileg egy jövő héten megjelenő folt orvosolni fogja, míg a PC platformon megjelenő hibákat elvileg már kijavították.

A zombiapokalipszis évek óta népszerű téma mind a filmvásznon, mind a játékok terén, a Dead Island pedig ezek közül is elég jól sikerült. A „Visszatekintés” című trailer pedig a napokban megkapta az élőszereplős változatát, ezt láthatjátok alább. Megtekintését csak 18 éven felülieknek ajánljuk!

Azt már régóta tudjuk, hogy az eredetileg az alapjátékba tervezett, majd nem sokkal a megjelenés előtt eltávolított Mystic jelen lesz a Diablo 3 Reaper of Souls kiegészítőjében, a Blizzard pedig most részletezte a szerepét. A hölgy két módon segíti majd azt, hogy a felszerelésünket személyre szabjuk. Az első az Enchanting, amivel egy bizonyos összeg ellenében új képességekkel vértezhetjük fel a felszereléseinket -- egy külön ablakban tájékoztatást kapunk ezek hatásáról, s egy gombnyomással véletlenszerűen újakat választhatunk. Ha megvan, mit akarunk, akkor a kellő nyersanyagokkal és az arannyal a birtokunkban végrehajthatjuk a változtatásokat, amivel minden egyéb opciót egyúttal ki is zárunk, bár további fizetés ellenében lenullázhatjuk a fejlesztéseket, és kezdhetjük elölről a folyamatot.

A Mystic másik képessége az, hogy a felszereléseinket személyre szabhatjuk. Ez a Transmogrification, s szintén bizonyos mennyiségű aranyért cserében minden tárgy kinézetén alakíthatunk, még a legendás lootokon vagy a szettet alkotó felszereléseken is.

A Blizzard hivatalos oldalán részletesebben, képekkel illusztrálva is megnézhetitek, miként működik a Mystic.

További Diablo 3-mal kapcsolatos hír, hogy a PvP mód továbbra is készül, de még mindig messze vagyunk a megjelenéstől. A fejlesztést vezető Kevin Martens egy interjúban elmondta, hogy a PvP mód még egyszerűen nem elég szórakoztató ahhoz, hogy kiadhassák, a probléma pedig többrétű. Egyrészt alapvetően egy PvE játékkal van dolgunk, ami arra lett kitalálva, hogy a játékosok különböző látványos módokon intézzenek el egy képernyőnyi szörnyűséget, ezt szeretik, de pont ezt nehéz átültetni egy játékos a játékos elleni küzdelembe.

A másik probléma az, hogy nehéz egyensúlyt teremteni, hiszen millió és egy variáció létezhet a kasztok számára, ami két játékos között óriási erőkülönbségeket eredményezhet, s az sem megoldás, hogy előre elkészített karaktereket eresszünk egymásnak, hiszen ha elvesszük az egyedi karaktereket, egy teljesen más játékról beszélünk.

A free-to-play Hawken a héten egy gigászi frissítést kapott. Az Invasion névre keresztelt update megszámlálhatatlanul sok javítást és finomhangolást hozott a játékba, így ezeket inkább fel sem soroljuk, nézzétek meg a hivatalos oldalon őket -- amiről viszont szót ejtünk, azok az újdonságok.

A Hawken egy új játékmóddal bővült, amelyben a csapatunknak az a feladata, hogy leszámoljon a ránk törő mesterséges intelligenciával. Igen, egy hordamódról van szó, melyben 25, természetesen fokozatosan egyre nehezebb hullám vár ránk és társainkra.

A Co-Op Bot Destruction mellé egy offline kiképző mód, illetve egy új lépegető is érkezett. A friss modell a Predator nevet viselni, s Infiltrator alapjaira épülő, lesből támadást lehetővé tevő szépségről van szó.

Játékipari veteránok nemrégiben létrehozták az Oxide Games céget, a héten pedig azt is bejelentették, hogy mi az első tervük. A csapat egy 64 bites grafikusmotort fog építeni azzal a céllal, hogy jobban ki tudják használni a többmagos processzorokban rejlő erőt, s ezáltal jobb játékokat készíthessenek. A PC-re és konzolokra készülő Nitrous Engine első támogatója a Stardock csapata, s ők lesznek azok, akik elsőként használni fogják az alkotást.

Az EA ügyvezető alelnöke és pénzügyi felelőse tagadta, hogy a kiadó siettette volna a Titanfall megjelenését, sőt éppen ellenkezőleg, a Respawn Entertainment volt ilyen gyors, illetve megjegyezte, hogy régóta a tavasz volt betervezve, mint megjelenés.

A The Witcher 3: Wild Hunt európai kiadója a Namco Bandai lesz, jelentette be a CD Projekt RED.

A Take-Two nyilvánosságra hozta a szeptember 30-án véget ért második negyedéves adatait, a végeredmény pedig 124 millió dollár veszteség volt. Hogy micsoda? -- kérdezhetitek, teljesen jogosan, hiszen ebben a periódusban jelent meg a GTA 5, ami három nap alatt egymilliárd dollárt hozott. Ám itt jön a csel, ugyanis a kiadó ezeket az adatokat a következő, vagyis a harmadik negyedévre tartogatja, azon az alapon, hogy a GTA Online október elsején indult, szóval még várnunk kell arra, hogy kiderüljön, konkrétan mennyit dobott a kiadó mutatóin a Rockstar Games legújabb játéka.

A The Walking Dead-sorozatból eddig több mint 21 millió epizódot adtak el. A megfogalmazás persze cseles, hiszen a teljes 5+1 (400 Days) részből álló első évad eladásait nem tudjuk, de ha feltételezzük azt, hogy aki elkezdte a kalandot, az be is fejezte, 3,5 millióról beszélünk.

November 5-én jelenik meg a Sid Meier's Ace Patrol: Pacific Skies PC-re, majd pedig november 7-én iOS-re. Az ár egységesen 5 dollár lesz.

Konzol

Új cimekkel tér vissza a PlayStation Wonderbook! Az első, mely a BBC Worldwide-dal készült koprodukcióban, a Walking with Dinosaurs címet viseli. Ez 30 dollárba fog kerülni Wonderbook perifériával, illetve megvásárolható lesz digitálisan is. A Potter univerzum is visszatér, ezúttal Harry leggyűlöltebb tantárgyát, a bájitalkészítést sajátíthatjuk el egy szintén 30 dolláros pakkban. Az utolsó egy noir-szerű detektívsztori lesz, mely a Diggs Nightcrawler címet viseli és 15 dollárt kérnek érte, ám csak digitálisan vásárolhatjuk meg. A játékok november 12-én jelennek meg.

A Soul Calibur 2 HD november 20-án jelenik meg, 19 dolláros áron, letölthető formátumban, melyet az Xbox Live-on és PSN-en keresztül lehet majd megvásárolni. Feljavított grafika, online lehetőségek, ezek jellemzik a játék tizedik évfordulós kiadását.

A Nintendo 3DS XL-t veszik, mint a cukrot, jelentette a Nintendo, bár a sima 3DS eladásai csökkentek. Utóbbiból 3,89 millió darabot adtak el, amely a tavalyi eredményhez képest több mint egymilliós visszaesés. Ugyanakkor ugyanennyivel növekedett az eladott 3DS XL egységek száma. Rengeteg játékot adtak el, az év első felében 27 millió játékot értékesített a Nintendo, ebben pedig szerepe van öt camnek, amelyeket milliós példányszámban értékesített a japán óriás. Az Animal Crossing: New Leaf játékból 2,49 millió darabot adtak el ebben az évben, míg az összeladás meghaladta a 6,5 millió darabot. A lista második helyén a Luigi’s Mansion 2 áll (1,91 millió/3,13 millió), a következő egy kizárólag Japán-exkluzív program, a Tomodachi Collection: New Life, mely 1,63 millió példányban fogyott áprilisi megjelenése óta. Szépen teljesített a Mario & Luigi: Dream Team is, melyből két hónap alatt 1,37 millió darabot adtak el. A milliós klub utolsó tagja pedig a Donkey Kong Country Returns 3D, mely 2013 áprilisa óta 1,19 millió példányban talált gazdára… Szép számok, nem igaz? Gratulálhatunk a Nintendónak, a 3DS-sel és a 3DS XL-lel belenyúlt a tutiba!

A PlayStation Vita TV hamarosan megjelenik Japánban, ennek apropóján a kis készülék kapott egy négyperces videót, mely az eszköz lehetőségeit mutatja be. A reklám tipikus japán stílusban készült, azonban kár, hogy nincs hozzá angol felirat. Persze miért is lenne, egyelőre a nyugati féltekén meg sem jelenik a kütyü.

A Rainbow Moon megjelenik PS Vitára, méghozzá december 3-án! A játék PS3-as változatának debütálása után rengetegen kérdezték a fejlesztőktől, hogy kiadják-e a programot a Sony kézikonzoljára. Nos, igen, kibővített változatban: több mint 30 új tulajdonságot, fejlesztéseket és hibajavításokat fog tartalmazni. A legnagyobb újdonság azonban a keresztplatform-mentés lesz, így a PS Vitán elkezdett játék PS3-on is folytatható lesz, és fordítva. Azoknak pedig, akik nem ismerik a játékot, készítettek egy trailert is.

Folytatódik a Fallout: Nuka Break! A Fallout alapjaira épülő websorozat első évada hat részt tartalmazott, a készítők pedig a héten elindították a második évadot, melynek első része már megtekinthető az interneten.

Decemberben a Halo: Spartan Assault Xbox 360 és Xbox One konzolra is meg fog jelenni. Az átirat online kooperatív móddal és új fegyverekkel bővül, illetve tartalmazza a PC-s verzióhoz az ingyenes Operation Hydra update keretében mellékelt extra pályákat is. Pontos dátum és ár még nem ismert.

Szintén decemberben érkezik Wii U konzolra a F1 Race Stars, a Codemasters minden komolyságot nélkülöző arcade versenyjátéka. Az F1 Race Stars: Powered Up Edition lehetőséget ad arra, hogy a Mii avatarunk legyen a pilóta, illetve a gamepaddal kormányozhatunk, amin mellesleg a térkép jelenik meg, vagy ha úgy tartja a kedvünk, akkor a teljes játékot teljesíthetjük a kisebbik képernyőn. Ár és dátum még nincs.

Ilyen egy Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate HD launch trailer.

A múlt heti szivárgás után most már biztosan tudjuk, hogy a Trine 2 PS4 konzolra is megjelenik. A Trine 2: Complete Story a konzol egyik nyitócíme lesz, s tartalmaz mindent, amit az eddig megjelent kiadások.

Az Oculus Rift támogatni fogja az Android operációs rendszert, de az első értesülésesekkel ellentétben nem egy különálló modell készül, hanem a jelenlegi változat fog együttműködni a Google megoldásával. Összefoglalva tehát: az Oculus Rift képes PC-s és androidos környezetben is működni.

Alapos késés után, de végre-valahára Android operációs rendszerre is megjelent a GTA 5 társapplikációja, az iFruit, amivel többek között Lamar kutyáját gondozhatjuk és egyedi rendszámtáblákat készíthetünk.

A Ratchet & Clank: Into the Nexus legújabb videójában a fegyverválasztékról kapunk tájékoztatást.

A hét kérdése: mi volt a legijesztőbb játékos élményed?