A norvég Red Thread Games bejelentette a Draugen című kaland-horrorjátékot, ami korunk divatjának megfelelően egy belső nézetű alkotás lesz, sok meneküléssel, nyomozással, de minden bizonnyal nulla harccal. A fejlesztők 144 ezer dollárt kaptak a Norvég Filmintézettől, hogy elkészülhessen a játék, ezzel bizonyítva a program komoly művészi törekvéseit.

A történetről annyit tudunk, hogy az 1920-as években játszódik, és egy természetfotós a főszereplője, aki bejárja a norvég tájat, miközben rejtélyek és félelmetes jelenségek egész sora tárul a szeme elé. A Draugenben sok NPC-vel és helyiséggel találkozunk, a lakosok viszont szinte mindig visszatartanak valamit, így nehezítve meg a nyomozói munkát. Feltűnik továbbá egy fekete ruhás nőalak is, de hogy ki ő és mi köze az egyelőre nem részletezett esetekhez, senki sem tudja. Annyit egyébként érdemes megemlíteni, hogy a cím egy norvég mitológiai szörnyre utal, és a fejlesztők saját bevallásuk szerint is sokat merítettek hazájuk folklórjából.

A Draugen PC, PS4 és Xbox One platformra fog megjelenni, dátum azonban még nincs. Egyetlen képet adott közre a Red Thread Games, ami a hangulatot igyekszik előrevetíteni. Mi látatlanban is azt mondjuk, hogy az atmoszférával nem lesz gond.

Draugen