A pletyka szerint a PlayStation 4 online szolgáltatása már fizetős lesz, s noha ezt a cég még nem erősítette meg, mind a SCE Worldwide Studios, mind pedig az SCE UK általános ügyvezetője utalást tett erre egy-egy interjúban.

A The Guardiannak adott interjújában az SCE Worldwide Studiostól Josida Suhei azt mondta: „ahogy egyre több tartalmat tudunk digitálisan szolgáltatni, egyre nagyobb a lehetőség arra, hogy csábító csomagokban kínáljuk ezeket, elméletben tehát különböző modelleket alakíthatunk ki, akárcsak egy televíziószolgáltató -- lehetne egy arany, egy ezüst és egy platina előfizetési szintünk.”

Az SCE UK általános ügyvezetője, Fergal Gara egy kicsit sejtelmesebb volt a VideoGamerrel folytatott beszélgetése során: „a PlayStation Plus idén nagy siker volt; gyorsan növekszik. Nagyon sokan dicsérik, s egyre többen használják nem csak az Egyesült Királyságban, hanem szerte a világban. A kérdés az, hogy innen hova tovább? Nos, egyelőre nem mehetek bele a részletekbe, de azt biztosíthatom, hogy izgalmas fejlődésről van szó, miután sokat tanultunk. Tudjuk, hogy mit szeretnének az emberek, illetve a megfelelő mennyiségű tartalom van a kezünkben. Mindez a PlayStation 3 esetében mindenképpen jó helyzetbe helyez minket, a PlayStation 4-ben pedig talán még jobb is lesz egy evolúciót követően.”

A PlayStation Network a jelenlegi formájában sok játékost megfogott, hiszen a multiplayer élményért egy árva petákot sem kell fizetni, ám a szerverek fenntartása pénzbe kerül, illetve úgy tűnik, hogy a plusos felhasználók jelenlegi száma nem elegendő ahhoz, hogy a befektetők és a cég vezetősége elégedett lehessen. Nagyon a levegőben lóg az Xbox Live-hoz hasonló fizetős rendszer.