Miközben a CD Projekt RED műhelyében már gőzerővel készül a Polaris kódnévre hallgató negyedik The Witcher-játék, sokan még mindig a legendás szörnyvadász, Ríviai Geralt utolsó (persze azért nem fog kimaradni a folytatásból) kalandját nyüstölik, hála a csodaszép látványt kínáló Complete Editionnek, valamint a számos új lehetőséget kínáló modtámogatásnak. Ez utóbbihoz kapcsolódóan már több remek próbálkozásról (például törölt befejezésről, új minijátékról és karaktercseréről) is beszámoltunk nektek, és bár jelen hírünk alanya nem mondható túlzottan masszívnak, bizonyára képes lesz mosolyt csalni a rajongók arcára. Innentől spoilerek!

Vélhetően mindenki azt tartja a The Witcher 3: Wild Hunt legjobb befejezésének, amelyben Geralt pártfogoltja, Ciri valódi vajákká válik, és még egy mutatós kardot is kap a Fehér Farkastól. Az alapjátékban ugyebár az említett jelenet után indul el a nem meglepő módon elég hosszúra sikeredett stáblista, a merigoldmaribor nevezetű moddernek azonban sikerült előbányásznia ennek az átvezetőnek a folytatását, ami ugyan csak néhány extra képkockával toldja meg az epilógust, ám így is elég sokat számít(hat) a játékosok szemében. „Yen vár Ellanderben [Temeria egyik hercegsége – a szerk.]” – mondja Geralt az INNEN letölthető adalék újdonsült snittjében. „Ha sietünk, két nap múlva találkozhatunk vele” – válaszolja Ciri, majd elindulnak a fogadó ajtaja felé.

Külön érdekesség, hogy amennyiben Triss Merigold lett szívünk választottja, úgy a főszereplő rá fog hivatkozni ebben a dialógusban, amelyből értelemszerűen senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket a Polarisra nézve, hiszen annak története vélhetően a Blood and Wine nevű kiegészítő után fogja felvenni a fonalat, és korántsem biztos (sőt), hogy Ciri lesz a protagonista. Ettől függetlenül azonban egy szívmelengető extrával állunk szemben, ami még inkább érezteti, hogy mennyire közel áll egymáshoz a két legfontosabb karakter.

A borítóképek forrása: Steam