A magyarok által fejlesztett REDkitnek köszönhetően teljesen új távlatok nyíltak a The Witcher 3: Wild Hunt modolását illetően, hiszen a rendkívül sokrétű szerkesztő segítségével nem csupán a meglévő elemeken módosíthatnak a tehetséges rajongók, de akár teljesen új kalandokat is létrehozhatnak, jelentősen meghosszabbítva ezzel az eleve klasszikusként számontartott szerepjáték élettartamát. Noha született már néhány egyedinek mondható próbálkozás (például az a program, melynek segítségével bárkivel felgöngyölíthetjük a sztorit), de eddig leginkább olyan alkotásokról számoltunk be nektek, melyek már meglévő, ám a fejlesztés során végül kukázott tartalmakat állítottak vissza, elég csak a Yenneferhez köthető törölt befejezésre, valamint a hajóversenyekre gondolni. Hírünk főszereplője is ebbe a kategóriába tartozik, ám ezúttal valóban egy olyan moddal állunk szemben, amely teljesen megváltoztatja a CDPR mesterművét.

the-witcher-3-hirnev-rendszer-geralt-redkit-mod-reputacio.jpg

A FreakVip által jegyzett Reputation System ugyanis – a nevéből adódóan – visszaállítja a tervezett, ám végül a vágóasztalon hagyott hírnév-rendszert, ami teljesen új réteget ad az RPG-nek, hiszen immár minden megmozdulásunk következményekkel járhat. A szisztéma összesen öt szinten (tisztelt, kedvelt, semleges, nem kedvelt, utált) méri Geralt reputációját, méghozzá régiókra lebontva, szóval megeshet, hogy míg Temeriában megvetnek minket, addig Skelligében félistenként tisztelnek a helyiek. Talán mondanunk sem kell, hogy a lóversenyek megnyerésével, valamint a küldetések teljesítésével és a szörnyvadászatokkal felfelé ível majd a karrierünk, az őrök vegzálása és egyéb rossz cselekedetek ellenben fekete pontot jelentenek az "ellenőrzőben".

A kedveltség mértéke persze nem csupán a fent látható karakterlapon mutatkozik meg, mivel ez befolyásolja például az árakat is, ergo minél jobban szeretik a legendás szörnyvadászt, annál jobban csilingel az erszény az eladások után, ahogy a felszerelések beszerzése is kevésbé terheli meg a pénztárcát. Ha valakinek esetleg tetszett a Red Dead Redemption 2 hasonlóan működő rendszere, ITT tudja letölteni a modot, és már indulhat is a vérfrissített utazás.