Május 21-én debütált a magyar Yigsoft által fejlesztett The Witcher 3 REDkit, a játék hivatalos modszerkesztője. Ennek segítségével saját küldetéseket hozhatnak létre a játékosok, mindent IS beállítva (pl. szereplők viselkedése, környezet kinézete, időjárás, kameramozgás, átvezető videók, stb.) Az első igazán ütős rajongói küldetésre még várnunk kell, de addig sem unatkozunk, ugyanis egy modder olyasmit túrt elő a kódokból, aminek talán a CDPR sem örül.

Az alábbiakban SPOILEREK következnek a The Witcher 3 befejezésével kapcsolatban!

Méghozzá egy törölt befejezést, amiben Yennefer elárulja a többi varázslónőt. Az alább látható videó Geralt és Eredin harca után kezdődik. Eredetileg Yennefer portált nyit és kimenti hősünket az összecsapás helyszínéről, itt azonban Geralt egy undviki tábori kórházban, két doktor között tér magához. Miután elhagyjuk a helyszínt, Yenneferrel találkozunk, akivel attól függően beszélgethetünk, neki, vagy Triss-nek udvaroltunk-e többet. 

Geralttal több NPC-vel is interakcióba bonyolódhatunk, akiknek mind megvan a szinkronja, de a lényeg, hogy mi történik Yenneferrel és a varázslónőkkel. A varázslónők ugyebár titkos társaságba szerveződtek, és céljuk a színfalak mögül irányítani a kontinens országait. Az eredeti sztoriban segítettek hősünknek, aztán több szó nem esett róluk.

Itt viszont Yennefer elárulja a kompániát, és Emhyr kezére játssza őket, akinek nem túl barátiak a szándékai velük. Na de miért tesz ilyesmit Yennefer? Nem másért, mint Ciri megmentéséért. Geralt háromféleképpen tud reagálni a dologra, de mindegyik alapján elmondhatjuk, hogy nem örül Yennefer árulásának. Végül a CDPR úgy döntött, hogy kivágja a játékból ezeket a jeleneteket, Ti mit gondoltok róluk?