A Nintendo sajtóesemény házigazdája Reggie Fils-Aime, a Nintendo of America elnöke. Nem sokat teketóriázik, némi marketingduma után bemutatja "amire mindannyian várunk." Igen, érkezik a The Legend of Zelda: Skyward Sword! Némi felvezetés után a színpadra lép maga Mijamoto Sigeru, és bemutatja az új irányítást: a Wii-mote a kardunk, a nuncsaku a pajzsunk. Minden a mozgásérzékelő kontrollerekkel hajtunk végre, a bombák elővételétől és elhajításától a nyilazásig. Jópofa dolog, érdekesnek tűnik az egész, ráadásul jól is néz ki. A Zelda-rajongók tényleg örülhetnek -- hozzáteszem, kissé kezd ellaposodni a bemutató, bár jópofa dolog Mijamoto-szan szerencsétlenkedését nézni... (Megjelenés 2011-ben.)





Ismét Reggie a deszkákon -- érkeznek a sportcímek. Illetve... HOPPÁ! Mario Sports Mix! Röplabda, hoki, kosárlabda, az ismert szereplőkkel. Mario, Peach, Donkey Kong egymás mellett és egymás ellen. Klassz, pörgős, remek kis címnek tűnik. Megjelenés 2011-ben.

Jönnek a közös mókák. Első a Wii Party: közösségi, multiplayer móka, sok minijátékkal (táblás, kvíz, sport), majd a Just Dance 2, csomó új zenével, nyolc játékos támogatásával. Most azonban....

...karácsonykor visszatér a GameBoy legendás címe, a Golden Sun a DS-re, Golden Sun: Dark Dawn címmel! Remek cuccnak néz ki, de nincs megállás: karácsonyra jön egy Wii-exkluzív James Bond játék is az Activisiontől, egész pontosan a GoldenEye remake!



A színpadon Warren Spector mester és Adam Creighton producer. Szerintem már mindenki tudja, mi következik: az Epic Mickey! A játék döbbenetesen néz ki, Miii egér egy festékszóróval megváltoztatja a világot, és ezzel a világ lakóinak sorsát is. Minden a döntésről és választásól szól, így mindenki egyedi játékélményhez juthat. A játék egyesíti a platform- és a szerepjátékok elemeit, ráadásul vannak benne 2D-s részek is a régi, fekete-fehér rajzfilmek dizájnjával. Ez büntetni fog!



Hoppá 2. Kirby's Epic Yarn, egy új Kirby-játék, a dizájn viszont egészen zseniális és meglehetősen leírhatatlan... Hatalmas ováció a nézőtéren, főleg, amikor Reggie közli,hogy a játék még idén ősszel megjelenik.



Amit már tudtunk: jön a kilencedik Dragon Quest DS-re (Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies címmel), amelyben akár hárman is kalandozhatunk majd egy pályán. Megjelenés: július 16-án.

Újabb szájtátás: a Metroid Other M (augusztus 31-én várható) elképesztően néz ki!



A nézőtér felrobbant: új Donkey Kong játék a Retro Studiostól karácsonyra!!! A címe: Donkey Kong Country Returns. A zene a régi, a grafika HD, csodaszép! Must buy!



Jön a Nintendo 3DS bemutatása, elő a szemüvegekkel! Illetve mégse, mert ehhez nem kell szemüveg! A csinos kis gépet maga Ivata Szaturo, a Nintendo elnöke prezentálja. Érintőképernyő, mozgásérzékelő, d-pad, két kamera, amellyel akár 3D-s fotót is készíthetünk magunkról. Ráadásul a készülék képes lejátszani a 3D-s filmeket is. Még egyszer: szemüveg nélkül!

Ivata leleplezi az eddig Project Sora kódnéven futó cuccot: ez nem más, mint egy új Kid Icarus játék, Kid Icarus Uprising címmel. Újabb ováció a nézőtéren. És most: mindez 3D-ben!



(Elképesztően pörgünk, az ujjaim már fájnak... Durva a Nintendo, eddig mindenkit lemosott nálam...)

Oké, jön az újabb poén: a gépek folyamatosan kommunikálnak egymással, függetlenül attól, milyen szoftver fut rajtuk. Ráadásul a 3DS a háttérben letölti nekünk az új tartalmakat, ha talál wifi pontot magának, mindezt mindenféle havidíj nélkül.

DÖBBENET! A 3DS-re tucatnyi kiadó aláírt (Atlus, Level 5, Square Enix, Capcom, Bandai Namco, Konami, Activision, Ubisoft, EA)... Jön a DJ Hero, a Kingdom Hearts, a Saints Row, az Assassin's Creed, a Metal Gear Solid franchise, a Resident Evil... Jézusom!

A végére még maradt egy jópofa reklámfilm, melyet remélem, hamarosan megoszthatok veletek, egy halom jó csaj egy-egy 3DS-sel a kezükben, és a Nokia Theater közönségének a lehetőség, hogy még melegében kipróbálhassa az új Zeldát...

E3: Nintendo sajtótájékoztató

Nos barátaim, Reggie Fils-Aime azzal kezdte, hogy a Wii tavaly megnyerte a konzolok versenyét. Én csak annyit tudok hozzátenni, hogy lehet itt Kinect meg Move, eddig a Nintendo nálam elvitte a pálmát. Fantasztikus címek, remek látványvilággal, előremutató technikai megoldásokkal. Kíváncsi vagyok a Sonyra, a hazai vetélytárs feladta nekik a leckét....