• Dean Hall kifakadt a kickstarteres átverők kapcsán
  • Szerinte kell, hogy legyen felelősségre vonhatóság a csalókkal szemben
  • A média és a játékosok tölthetik be ebben a legnagyobb szerepet 
  • Cikkünk a témában: Vigyázat, átverés!

A Godus és a The Stomping Land kapcsán ismét előkerült a közösség által finanszírozott játékok témája, pontosabban az, hogy milyen veszélyes egy-egy ötletet támogatni, miközben alig van felelősségre vonás, ha a projekt zátonyra fut vagy hiányosan jelenik meg. Ebben a témában írtunk már korábban egy cikket, most pedig a DayZ kitalálója is megszólalt az ügyben.

A Twitteren Dean Hall rövid, velős véleményt fogalmazott meg, miszerint ha azt szeretnénk, hogy a Kickstarter és az Early Access sikeres módszer legyen a játékok támogatására, szükség van arra, hogy a készítőket felelősségre tudjuk vonni. Szerinte a média és a játékosok tölthetik be ebben a legnagyobb szerepet.

Hall nem részletezte a véleményét, de így is világos, hogy neki is elege van abból, hogy túl sok olyan projekt bukkan fel csak abból a célból, hogy megszedjék magukat a hiszékeny játékosokon, miközben a gyűjtésnek otthont adó Kickstarter tehetetlen az átverésekkel szemben, nem tudják semmire sem kényszeríteni a projekt indítóját, ha már meglógott a pénzzel.