Brian Cox hosszú pályafutása alatt rengeteg filmben szerepelt, ezek között ugyanúgy megtalálhatóak a kisköltségvetésű, komolyabb alkotások, mint a szélesebb közönséget megszólító blockbusterek. Utóbbi kategóriát erősíti az X-Men 2, amelyben a színész William Strykert, Rozsomák „atyját” játszotta, aki felruházta a karaktert a törhetetlen adamantium csontvázzal és az ikonikus karmokkal. Szóval Coxtól a szuperhősműfaj sem idegen, ugyanakkor ez már több mint 20 éve volt, és azóta nagyot fordult a világ, Hollywooddal együtt. Többek közt erre is kitért a színész az Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol arról beszélt, hogy szerinte a mozi egy ideje nagyon rossz úton halad, amelyben a még mindig hatalmas sikereket arató Deadpool & Rozsomák is nagy szerepet játszik.

Az történt, hogy manapság a televízió teljesíti azt a feladatot, ami régen a mozié volt. Szerintem a mozi jelenleg nagyon rossz állapotban van. Úgy vélem, talajvesztetté vált részben a Marvel, a DC és társaik grandiózus filmjei közepette. És hát úgy látom, tulajdonképpen kezd összeomlani. Mintegy kezd elveszni a sztori” – vélekedett Cox a dologról, és a beszélgetés során Ryan Reynolds és Hugh Jackman közös csapatásával példálózott.

Szóval ez egy egyszerű buli lett bizonyos színészek számára. Míg azt tudjuk, hogy Hugh Jackman egy kicsit többre is képes, addig Ryan Reynolds… szóval inkább azt a bizonyos utat választják, aminek a végén ott a mozipénztár. Rengeteg pénzt keresnek. Úgyhogy ezt nem lehet abbahagyni” – tette még hozzá a színész, valamint az előbb említett X-Men 2-ben játszott szerepével kapcsolatban is viccelődött, hogy tulajdonképpen ő teremtette meg Rozsomákot, ezért bizony neki is járna pénz a karakter filmjei után.