A Deadpool & Rozsomákra még mindig hosszan kígyóznak a sorok a mozipénztáraknál, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy bár a múlt hétvégén valamicskét veszített a lendületéből (pontosabban 54%-ot zuhant az egy héttel korábbi számokhoz képest), így is nagyot tarolt Ryan Reynolds és Hugh Jackman közös képregényfilmje. 97 millió dollárral zárta a vasárnapot, ami egyébként a történelem 8. legjobb második hétvégéje, összesítve pedig 395,6 milliót keresett eddig hazai terepen – innentől kezdve a 400 millió dolláros eredmény a mai napon simán meglesz, és a becsélések szerint a film majd valahol 600 millió körül fog megállni. Mindenestre A passió rekordját megdöntötte az amerikai piacon, globálisan pedig 824 milliót szedett össze. Tehát az 1 milliárdos álomhatár sincs már messze, amivel a Deadpool & Rozsomák a bevételeket tekintve olyan MCU-s alkotásokhoz fog csatlakozni, mint a Bosszúállók, a Vasember 3, a Bosszúállók: Ultron kora, az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Fekete Párduc, a Bosszúállók: Végtelen háború, a Marvel Kapitány, a Bosszúállók: Végjáték, a Pókember: Idegenben és a Pókember: Nincs hazaút.

tdw-08486r2-h-2024.jpg

Ezen kívül a Universal és a Warner is örülhet: a Twisters – Végzetes vihar, noha nem produkált Deadpool & Rozsomák-féle számokat, a ’90-es évek egyik legnépszerűbb katasztrófafilmjének folytatása így is szépen termel az USA-ban. 195,6 millióál jár, és bár a világ többi részén visszafogottan szerepel, hazájában a konkurencia ellenére sem csökkent iránta az érdeklődés. M. Night Shyamalan legújabb filmje, A csapda bevételei már nem ennyire szívderítőek: 15,6 milliót kalapozott össze, ehhez jön még a külföldi 4,4 milliós eredmény, melynek köszönhetően globálisan 20 milliót szerzett a nyitóhétvégéjén – a kritikák is vegyesek, viszont valamit javít az összképen, hogy a film büdzséje csupán 30 millió dollár volt.

A negyedik helyet a Gru 4 foglalta el, ami egyébként fontos mérföldkőhöz ért a maga 750 millió dollárjával világszinten, míg az Agymanók 2 626,9 milliónál jár Amerikában, globálisan pedig több mint 1,5 milliárdnál. Nos, ha az USA-ban nem is sikerül a Deadpool & Rozsomáknak lenyomnia a Pixar alkotását, a külföldi bevételekkel együtt még így is nagy esély van rá, hogy lekörözi majd, és így 2024 legsikeresebb filmje válik belőle.