Nemrég derült ki, hogy a Microsoft olyan eszköz szabványát szeretné levédeni, melynek segítségével pusztán az izom mozgását felhasználva tudunk játékokat futtatni. Így például akár a Guitar Hero rajongók műanyag gitár nélkül is „pendíthetik a húrokat” kedvencükkel, vagy FPS-eknél érzékelheti a rendszer, hogy meghúztuk a ravaszt. A rendszer lényege az, hogy a számítógéphez kábellel vagy WiFi-n keresztül kapcsolódnak az elektromiográfiás szenzorok, amelyek a felhasználó izmainak mozgását érzékelik.

„Fontos hozzátenni azt is, hogy nem feltétlen szükséges valamilyen fizikai eszközt használni ahhoz, hogy a szenzorok érzékeljék a mozgást. Például egy vezető, aki az autó navigációs rendszerét akarja használni, ezt megteheti anélkül is, hogy levenné a kezét a kormányról.” -– magyarázták a feltalálók.

Ezt egyébként játékon kívüli alkalmazásokra is lehet majd használni, például valódi jármű vezetésekor, vagy például olyan esetekben, amikor úgy akarunk kommunikálni egy nyilvános helyen vagy megbeszélésen valakivel, hogy azt mások ne vegyék észre. Továbbá ez az eszköz az orvostudományban műtéteknél vagy olyan esetekben is hasznos lehet, amikor az orvos nem akar a számítógép billentyűjéhez érni. Az eszközről szóló videót alant láthatjátok.