Megannyi várakozás és komplikáció után július 25-én végre befutott az akár hivatalos kiegészítőnek is beillő rajongói projekt, az öt évig készült Fallout: London, aminek sajnos eléggé keresztbe tett a Fallout 4 "next-gen" frissítése – az alkotást jegyző Team FOLON nem is igazán örült az update-nek. A halasztás bejelentése mellett ugyanis kiderült, hogy a program nem lesz kompatibilis a Bethesda szerepjátékának legfrissebb verziójával, a méretei okán ráadásul kizárólag a GOG digitális polcairól tudjuk leemelni – természetesen teljesen ingyen.

Mindemellett került is némi homokszem a posztapokaliptikus gépezetbe, mivel sok embernek rendszeres fagyásokat produkál a szebb napokat is látott fővárosba kalauzoló RPG, és bár a csapat megígérte, hogy mielőbb javítja a fennálló problémákat, az expanzió sajnos így is csak 3,3 csillagon áll az említett digitális áruházban. Szerencsére van is kinek csiszolni az élményt, nemrég ugyanis kiderült, hogy hírünk alanyának már nem sokkal a debütálása után sikerült felállítania egy meglehetősen mutatós rekordot.

Maga a GOG jelentette be, hogy a Fallout: Londont több mint 500 000-en töltötték le az első 24 órában, ezzel pedig a platform leggyorsabban fogyó címe lett – az oldal találóan a "fastest-redeemed" kifejezést használta a bravúrra, hiszen egy ingyenes alkotásról beszélünk, tehát nem eladási adatokról van szó. „A közösség elsöprő támogatásával párosulva csak gratulálni tudunk a Team FOLON-nak a nagyszabású induláshoz és az úttörőnek számító rekord eléréséhez” – fogalmazott a GOG. Magának a fejlesztőcsapatnak egyébként a kiegészítő foltozgatása mellett is komoly tervei vannak, a stúdió projektvezetője, Dean Carter ugyanis a BBC-nek beszélt arról, hogy indie brigádként folytatják (pontosabban kívánják folytatni) a megkezdett utat, így a jövőben saját IP-kre is számíthatunk tőlük. Sok sikert kívánunk az alkotóknak, és reméljük, hogy számos remek videójátékkal örvendeztetnek meg minket!