Megannyi várakozás és komplikáció után tegnap végre befutott az akár hivatalos kiegészítőnek is beillő rajongói projekt, az öt évig készült Fallout: London. Került azonban némi homokszem a gépezetbe, a Fallout 4 "next-gen" frissítése ugyanis alaposan keresztülhúzta az expanzión ügyködő Team FOLON számításait, melynek következtében a csapat kénytelen volt elhalasztani a megjelenést, bejelentve, hogy a program nem igazán lesz kompatibilis a Bethesda szerepjátékának legfrissebb verziójával – az Epic Games Store felhasználók legnagyobb bánatára.

A legjobban azok jártak, akiknek GOG-on van meg az alapjáték (egyébként a modot is ONNAN tudjátok letölteni), ám akkor sincs nagy baj, ha valakinek a Steam könyvtárában csücsül a posztapokaliptikus kaland, néhány egyszerű(bb) lépéssel ugyanis könnyedén visszabutíthatjuk az alkotást, hogy a Valve platformján is elutazhassunk az Egyesült Királyság szebb napokat is látott fővárosába.

A PC Gamer szedte pontokba nemrég, hogy miként bírhatjuk működésre a Fallout: Londont a legismertebb launcherben, íme tehát az útmutató a sikeres telepítéshez:

  • Töltsétek le a a Fallout 4-et és a hozzá tartozó DLC-ket – kivéve a High-Res Texture Packet, az ugyanis gondokat okozhat az indítás után.
  • Irány a Nexus Mods oldala, ahol megtaláljátok a Team FOLON által biztosított FO4 Downgrader Toolt.
  • Ezt követően futtassátok a Downgradert, és készüljetek fel egy hosszú ideig tartó folyamatra.
  • Irányítsátok a programot a Fallout 4 fő mappájába (alapesetben steamapps/common).
  • Ezután a Downgrader megkér, hogy jelentkezz be a Steambe, amihez Steam Guard esetén mobilalkalmazás segítségével történő jóváhagyás is szükséges. Ha minden jól megy, a program ezt követően teszi a dolgát.
  • (Ha netán nem akarod megadni a steames adataidat, manuálisan is lehetséges a visszabutítás, az ehhez tartozó, képekkel illusztrált útmutatást ITT találjátok).
  • Ha mindez megvan, jöhet az automatikus frissítés megakadályozása, amihez annyit kell tennetek, hogy írásvédetté teszitek a "steamapps/appmanifest_377160.acf" nevet viselő fájlt – ezt értelemszerűen a Tulajdonságok fülre kattintva tudjátok megtenni.
  • A lebutítást követően már csak annyi a dolgotok, hogy letöltitek magát a Fallout: Londont (akár a GOG Galaxyról, akár a fent mellékelt weboldalról), majd a mod saját telepítőjét elindítva megadjátok ugyanazt a mappát (tehát a Fallout 4 fő mappáját), ahová a Downgrader is került.
  • Miután a telepítő végzett, már indulhat is a rengeteg élménnyel kecsegtető utazás.

Így leírva talán bonyolultnak tűnhet, a valóságban azonban mindössze néhány kattintás az egész, és már bele is vethetitek magatokat a megannyi küldetésbe és kazamatába. Ha pedig türelmesek vagytok, akár meg is várhatjátok, hogy a Fallout: London kompatibilissé váljon a 4. rész jelenlegi verziójával, a stúdió ugyanis azt ígérte korábban, hogy előbb vagy utóbb erre is sor kerül.