Finoman szólva sem volt zökkenőmentes a Fallout: London útja, hiszen a Fallout 4 hivatalos kiegészítőnek is beillő modja már a megjelenés küszöbén állt, amikor az alapjátékhoz érkezett "next-gen" frissítés alaposan keresztülhúzta az ambiciózus rajongói projekten ügyködő Team FOLON számításait. Az expanzió grandiózus méretei (több mint 30 GB-ot követel magának a program) miatt a Nexus Mods oldalán történő debütálás is a kútba esett, helyette a GOG-ról tudjuk majd letölteni az Epic Games Store oldalán vásárolt Fallout 4-gyel nem kompatibilis alkotást, ami már csak arra vár, hogy a digitális áruház QA szakijai zöld utat adjanak neki. Jobb esetben tehát heteken belül fejest ugorhatnak a rajongók a posztapokaliptikus London világába, ám még így is van miért izgulniuk a készítőknek, hiszen mi van akkor, ha valamilyen oknál fogva kudarcba fullad az indulás?

fallout-london-team-folon.jpg

Tekintve, hogy manapság a dollármilliókból gazdálkodó nagy kiadók sem mindig tudnak úgy piacra dobni egy AAA címet, hogy az ne legyen katasztrofális (vagy legalábbis a kelleténél rosszabb) állapotban, egy mod esetén hatványozottan benne van a pakliban, hogy néhány probléma még az alapos tesztelés ellenére is csak a rajt után fogja felütni a fejét.

Nos, a Team FOLON projektvezetőjének, Dean Carternek erre az esetre is van egy forgatókönyve, ami ráadásul meglehetősen radikálisnak mondható. „Ha borzalmas lesz az indulás, akkor valószínűleg mindannyian elmegyünk aludni, majd eltűnünk a föld színéről” – mondta a fejlesztő a Metrónak adott interjúban. Imádkozzunk tehát azért, hogy ne kerüljön homokszem a gépezetbe (és hogy az opusz népszerű legyen a felhasználók körében), mert nagyon úgy fest, hogy ha ez mégis megtörténik, akkor soha nem lesznek javítva a felmerülő problémák. Carter emellett arra is kitért, hogy mire számíthatunk pozitív fogadtatás esetén, ez a kimenetel pedig már szerencsére sokkalta pozitívabb, mivel azt mondta, hogy a csapat "keménymagja" vélhetően indie csapattá formálódik ahelyett, hogy további modokat készítene a Bethesda RPG-jéhez.