A 35. évforduló alkalmából nézzük meg milyen PoP játékok születtek a hosszú évek során!

A játékot eredetileg a Broderbund nevű amerikai cég fejlesztette és adta ki. Az első részt 1993-ban követte a folytatás Prince of Persia 2: The Shadow and the Flame címmel, és itt már a Ubisoft is besegített a kiadásba. 1999-ben aztán jött a Prince of Persia 3D, amit már a Mindscape fejlesztett, és a Red Orb Entertainment adott ki. 2001-ben a Ubisoft megvette a széria jogait, és elkezdte a munkálatokat első saját játékán. 2002-ben még megjelent a Prince of Persia: Harem Adventures mobilokra a Gameloft jóvoltából, de utána beköszöntött a Ubisoft-éra.

2003-ban adták ki a The Sands of Time-ot, 2004-ben a Warrior Within-t, 2005-ben pedig a The Two Thrones-t - reméljük őket senkinek sem kell bemutatnunk. Szintén még 2005-ben debütált a Battles of Prince of Persia körökre osztott taktikai játék Nintendo DS-re, ami a The Sands of Time és a Warrior Within között játszódott.

2007-ben elkészült a Prince of Persia Classic, ami az 1989-es eslő rész Sands of Time-köntösbe öltöztetett remake-je volt. 2008-ban jött a cel-shading (erre tud valaki jó magyar kifejezést?) grafikájú Prince of Persia, és Nintendo DS spin-off változata, a The Fallen King. 2010-ben debütált a The Forgotten Sands, ami talán az utolsó "rendes" Prince of Persia játéknak tekinthető (játékmenet szempontjából).

2013-ban jött a Prince of Persia: The Shadow and the Flame, ami a '93-as második epizód remake-jeként kívánta meghódítani a mobilokat. 2018-ban iOS-re és Androidra adták ki a Prince of Persia: Escape-et, 2022-ben pedig a Prince of Persia: Escape 2-t. Ezzel pedig el is érkeztünk a jelenhez: idén mutatták be a Prince of Persia: The Lost Crown-t, és a The Rogue Prince of Persia-t is, 2026-ban pedig (ha minden igaz) érkezik a The Sands of Time remake.

Ez tehát a Prince of Persia játékok rövid története. Titeket milyen emlékek fűznek hozzájuk, és melyik a kedvencetek?