Lezajlott a 2019-es The Game Awards, amely a nézettséget tekintve minden idők legnagyobb érdeklődést produkáló videojátékos eseménye volt. Leleplezésekből pedig ezúttal sem volt hiány: bemutatkozott a Microsoft újgenerációs konzolja, az Xbox Series X, láthattuk a Hellblade folytatását, de bejelentették a PUBG alkotójának új játékát és a League of Legends-univerzumban játszódó Ruined Kinget is többek között. Na meg persze a díjakat is átadták - a Sekiro: Shadows Die Twice lett az Év Játéka.

the-game-awards-2019-minden-info-egy-helyen.jpg

Sok-sok híresztelést követően végre hivatalosan is leleplezték a Resident Evil 3 remake-jét. Az 1999-es túlélő-horror-klasszikus megújult karakterekkel és kibővített tartalommal tér vissza 2020 áprilisában, és érdekesség, hogy az eredetileg külön játékként bemutatott multiplayer spinoff, a Resident Evil Resistance ezzel egy csomagban érkezik majd.

resident-evil-3-remake-jill-02.jpg

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy új BioShock-játék készül. A 2K Games egy új stúdió, a Cloud Chamber megalapításával párhuzamosan rukkolt elő a bejelentéssel, ők fogják gondozni innentől a szériát az ex-Firaxis Gameses Kelley Gilmore vezetésével. Az első játékra azonban még jó néhány évet várnunk kell.

bioshock-tortenete-2-04.jpg

25 éves lett az első PlayStation, amely 1994. december 3-án indult világhódító útjára. A Sony pedig ezen nap huszonötödik évfordulója alkalmából egy elismerést is kapott a Guiness World Recordstól, a PlayStation ugyanis immáron minden idők legsikeresebb otthoni konzolmárkája, miután a PS1, PS2, PS3, PS4 kvartettből 450 millió példányt adtak el mindezidáig.

a-playstation-bekerult-a-guinness-rekordok-konyvebe.jpg

Megjelenési dátumot kapott a sokak által várt Warcraft 3: Reforged. A méltán népszerű stratégiai játék 2018-ban bejelentett, és a már bétán is túl lévő újragondolása az eredeti tervekkel ellentétben némi késéssel, de még 2020 elején, január 28-án érkezik.

warcraft-3-reforged-pala-01.jpg

Harmadik helyen zárta Bereznay Dániel az F1 Esports Series bajnokságot. A magyar esportoló így nem tudta megismételni tavalyi második helyét a virtuális F1-vb-n, ám míg 2018-ban csapaton belül alulmaradt az akkori bajnok Brendon Leigh-vel szemben, addig most - immáron az Alfa Romeo színeiben - dominált, ráadásul a balszerencsés kezdés után 3 futamot is megnyert az év 12 versenyéből. A bajnok a Ferrari versenyzője, David Tonizza lett.

szep-volt-dani-gyozelemmel-zarta-bereznay-az-f1-esports-series-2019-es-szezonjat.jpg

És végül, de nem utolsó sorban még egy fontos esemény, amely sajnos szomorúan jól illeszkedik a cikksorozat végére: megjelent a PC Guru magazin utolsó száma.

pcg1912-cover1500px.jpg