Sikerült újra előszednem a Half Life 2-t egy fél év után. Nagyon örülök, mert most vagyok annál a résznél, amikor azok a ronda bogarak már nem csak támadnak, hanem megis védenek. Egy Vortigaunt-tól kaptam egy aranyos bogárszelidítő valamit...
Orange Box Stuff. Az Orange Box igazi újítása:
Die, G Man, die! ROFL:
Last Stand. Ez pedig egyszerűen csak jól van megcsinálva:
Még? Erre.
szerk.: nem tudja valaki, hogyan tudom a konzolban a betű méretet állítani, mert nálam most olyan kicsi, hogy órákig böngészhetem, de a felét így se látom
Ma tettem föl újra a HL2-t játszottam vele vagy egy fél órát, de már rengeteget haladtam a játékban. Ez nagyon fura, legelőször nem volt így, most szinte csak végigrohantam a pályákon (néhány részen azért megcsodáltam a maximum beállítású grafikát). Nagyon remélem, hogy nemsokára már jön az Ep3, mert új kalandok után vágyakozom.
Mondom én hogy ez lesz az uccsó HL. amúgy azt mondták hogy több idő fog eltelni az ep2 és az ep3 megjelenése között, mint a hl2 és az ep 1, vagy az ep1 és 2 között. Magyarul nem össze kell adnia fejlesztési időket, hanem ez csak 2 külön példa volt. Így a leghamarabbi időpont a megjelenésre 2009 május, de ez kizárt sztem. Realistán azt mondom 2009 végén sztem kijön. Remélem...
Kitudja, majd 2030-ban lehet lesz HL3-on, vagy legalábbis bejelentik hogy készül és megjenik egyszer... valamikor....
lived írta: Mert ugye bár a OF végén Gman öt is elragadta és sztázisba helyezte.
Azóta is sajnálom. Addig olyan volt nálam Gordon Freeman, mint valami badass godlike tudós, de miután egy másik földi halandót is alkalmazott Gman el lett qrva a godlike jelző. Jó kiegészítőt csinált a Gearbox, de én a Valve helyébe nem engedtem volna, hogy AP Gordon "nyomdokaiba lépjen".
Most komolyan, valami kis katona fel tud érni ezzel?
Pont azon gondolkodtam én is hogy nincse még egy ilyen akció figura a játék iparban mint Gordon Freeman.
Talán még Duke Nukem, de ő is lassan már nyugdíjba megy olyan soká fog jönni.
Szerintem a játék ipar egyik leghíresebb személye Gordon Freeman.
Egyébként unalmamban elkezdtem összeírkálni a HL részek chapterjeitnek nevét ill. magyar megfelelőjüket.
A HL1, BS, OF, HL2, EP1, EP2-ket írtam le.
Ha az első széria, az-az a HL1, BS és az OF-t nézzük akkor azokat összeadva 40 db. chaptert kapunk. Ebbe benne van minden. Az is amikor G-man csak dumál. Ha összeadjuk a HL2, ep1, ep2 jét akkor 26-t kapunk. Így ha számolgatunk hogy az első 40 és ez is 40 akkor az ep3 14 chapterből fog állni. Az is valószínüleg hogy hosszabb lesz mint az eddigi epk. Én nem bánnám ha egy hl2 hosszúságú részt kapnánk. Azt hiszem akkor megbocsátanám hogy 3 évig csinálják. főleg ha ténylegsen készül még az HL3 is ami monjuk rá követően 1-2 éven belül meg is jelenik. Eléggé ellenénk egy darabig akkor. Ha csak azt vennénk hogy magát a HL2 és epket játszanánk végig már akkor nem unatkoznánk. (persze elég hamar végig lehet már kenni. Én magam hamar véig megyek már a HL2 és részein) De ha hozzávesszük még a HL1 BS és OF-t akkor aztán egy pár napig le lesz majd foglalva az ember.
Kíváncsi leszek az ep3 idejére. Ennyi munka után remélem nem adnak ki egy szimpla délutáni mókát. Remélem jó hosszúra sikerül.
Egyébként ha tényleg csinálják már a HL3-at akkor lehet hogy úgy adják ki hogy HL2 - ep3 + HL3 + Portal 2
Nem mondanék rá nemet.
Az ep3 még a mostani source motorral készülne (persze még szebb köntösben) a HL3hoz pedig már egy Source 2-t használnának.
Aztán kiegként jöhetne az HL3 hoz egy olyan hogy Adrian Shephard-el mennénk gyilkolni. Mert ugye bár a OF végén Gman öt is elragadta és sztázisba helyezte.
Annyit sajnálok hogy még két évig semmi új nem lesz. Most játszottam végig a HL2 és az EP1-et. Az ep2t is lassan végig viszem.
Aztán meg uncsi. Lehet hogy elkezdem a HL1-et, a BS-t és az OF-t.
lived írta:
Mert ugye bár a OF végén Gman öt is elragadta és sztázisba helyezte.
Azóta is sajnálom. Addig olyan volt nálam Gordon Freeman, mint valami badass godlike tudós, de miután egy másik földi halandót is alkalmazott Gman el lett qrva a godlike jelző. Jó kiegészítőt csinált a Gearbox, de én a Valve helyébe nem engedtem volna, hogy AP Gordon "nyomdokaiba lépjen".
Most komolyan, valami kis katona fel tud érni ezzel?
Kíváncsi leszek az ep3 idejére. Ennyi munka után remélem nem adnak ki egy szimpla délutáni mókát. Remélem jó hosszúra sikerül.
Egyébként ha tényleg csinálják már a HL3-at akkor lehet hogy úgy adják ki hogy HL2 - ep3 + HL3 + Portal 2
Nem mondanék rá nemet.
Az ep3 még a mostani source motorral készülne (persze még szebb köntösben) a HL3hoz pedig már egy Source 2-t használnának.
Aztán kiegként jöhetne az HL3 hoz egy olyan hogy Adrian Shephard-el mennénk gyilkolni. Mert ugye bár a OF végén Gman öt is elragadta és sztázisba helyezte.
Annyit sajnálok hogy még két évig semmi új nem lesz. Most játszottam végig a HL2 és az EP1-et. Az ep2t is lassan végig viszem.
Aztán meg uncsi. Lehet hogy elkezdem a HL1-et, a BS-t és az OF-t.
Wikipedia írta: Half-Life 2: Episode Three will be the third and final installment in a series of episodic expansions of Half-Life 2 (...). It is planned as the last episode in the currently planned story arc, although not necessarily the end of the Half-Life franchise.
Nah akkor kiderült. Neked is meg nekem is igazam volt vmilyen szinten... De akkor is hol az ep3???
Half-Life 3 nem lesz... Helyette van a 3 db episode. Bár ahogy semmi hír az ep3ról, sztem kész hl 3 lesz. Ez az egész befejezése, erre nagyon össze kell szedjék magukat. (Úristen, vége lesz a HL-nek...) Hát nagyon sok dolgot meg kell magyarázzanak a storyból szal nem semmi lesz ez...
Már miért ne lenne? Ez olyan, mintha a GTA3 megjelenésekor azt mondtad volna, hogy nem lesz GTAIV, mert VC, meg SA lesz. Annyi kérdés van, hogy egy epizód nagyon kevés mind megválaszolására. Nem mondták sehol se, hogy a HL3 lesz az utolsó Half-Life. A Valve meg nem hülye, hogy a legnagyobb játéksorozatát abbahagyja.
A DX10-t azért mondtam mert minden nagyobb grafikai fejlesztéshez már azt használnának.
Hát akkor ez valszeg kimarad, de az tuti hogy mindent kifognak facsarintani a DX9-ből amit még tudnak.
Majd a Source 2 enginge és ebből következőleg a HL3-ban majd már a DX10 fog debütálni, de lehet hogy már DX11.
A Borealis tényleg benne lett volna az első részben. Nem hogy képek de video is van róla. De nem csak ez különbözőtt volna a mostani játéktól. Egy csomó helyszín máshogy nézet ki, azt lettek volna még más szörnyek is stb.
Van egy videot egy pályáról amit NAGYON kár hogy kihagytak. Ez egy strider-es video amikor is egy liften megyünk le, azt nézzük amint egy villamosból kiszállnnak a felkelők. Azt jönnek a Striderek. Ez rohadt jó rész lett volna. Kár hogy kimaradt.
Az új fegyó valszeg a Portal Gun lesz. Nem hiszem hogy mást beraknának.
Half-Life 3 nem lesz... Helyette van a 3 db episode. Bár ahogy semmi hír az ep3ról, sztem kész hl 3 lesz. Ez az egész befejezése, erre nagyon össze kell szedjék magukat. (Úristen, vége lesz a HL-nek...) Hát nagyon sok dolgot meg kell magyarázzanak a storyból szal nem semmi lesz ez...
Szerintem nem lesz portal gun a HL-ben. Az a Portal reszortja. Magát a technológiát keressük, a portal gun meg csak egy kis kézi kütyü és nem lett képes a Borealis-t eltüntetni, mint ahogy az kiderül Kleiner-től. Bár mondjuk fun lenne .
A történetről és a pályatervezésről meg érdemes meghallgatni a szerkesztői kommentárokat: az EP2 egy korábbi verziójában Alyx úgy sérül meg, hogy lezuhan a vonat roncsából - még az első trailerben benne is van. És van még jó pár ilyen: hopp ide kéne egy jelenet, hogy tisztában legyen a játékos, hogy mi is a célja, meg ilyenek.
szerk.: na itt az a trailer. mondjuk akit kicsit is érdekli a HL az már látta:
lived írta: Valami hírt csepegretethetnének már a EP3-ról.
Az ep2 megjelenése óta már 1 év telt el és még semmi. Az a három koncepció rajz van azt kész.
A HL2 és az ep 1 között 18 hónap telt el.Az ep1 és az ep2 között 17 hónap. Ha azt nézzük hogy másfél évente jöttek ki egymás után a gamek akkor áprilisban jönnie kellene az ep3-nak. De erre nincs kilátás. Nem kaptunk egy normális videot és/vagy képsorozatot a játékból.
Jó lenne ha már egy pár dolgot nyilvánosságra hoznának már.
A grafikára kíváncsi leszek. Tutit hogy a DX-10et beleépítik már. És az meg a Source engine valami iszonyatos látványt fog produkálni.
Szerintem a Crysis felkötheti majd a gagyeszt.
A source sok dolgot tud, amit a Cry engine2 nem, és nekem a Source sokkal jobban tetszik
Amúgy hát igen... az EP2ről a youtuben már hónapokkal a megjelenés előtt tömérdek videó volt...
Persze ez sokkal nagyobb projekt, mint az EP1-2 volt, össze is vonták asszem az EP1-2 készítőit erre... nagyon várom már
A Source DX9-es motor. A váltáshoz szerintem új motort kéne írni. Mellesleg a Left4Dead is DX9-es lesz, de kaphat új feature-t, mint pl. motion blur, dynamic shadows, phong shading. Ezeket is már mind utólag adták hozzá és az epizódokban debütáltak.
Amúgy engem a grafika kevésbé érdekel. Tudom mostanában mindenki ezt mondja, de ha semmit, abszolút semmit nem adnak hozzá látványban, viszont hozza az EP2 játékélményét akkor ezt is tízszer végigjátszom . A sztori meg nagyon érdekel. Főleg emiatt várom az Episode Three-t és remélem is, hogy ilyen sokáig tartó várakozás után valami nagyot villantanak majd.
Az eleje szerintem az lesz, hogy elindulunk a helóval a sark felé, aztán a cél előtt kicsivel lezuhanunk (gunship, advisor, valami combine légelhárító, egy sima baleset), aztán megkezdjük a menetet a Borealis felé. Valahogy el kell veszíteni a fegyvereket. Apropó fegyók. Valami újat kaphatnánk már. Nem, a strider-buster nem számít annak. Mondjuk a vortik adhatnának valami spéci xen cuccot.
Már rémálmaimban ott a bejelentő nyilatkozat, hogy az EP3 cancelled és helyette a Half-Life 3 folytatja majd történetet.
Valami hírt csepegretethetnének már a EP3-ról.
Az ep2 megjelenése óta már 1 év telt el és még semmi. Az a három koncepció rajz van azt kész.
A HL2 és az ep 1 között 18 hónap telt el.Az ep1 és az ep2 között 17 hónap. Ha azt nézzük hogy másfél évente jöttek ki egymás után a gamek akkor áprilisban jönnie kellene az ep3-nak. De erre nincs kilátás. Nem kaptunk egy normális videot és/vagy képsorozatot a játékból.
A grafikára kíváncsi leszek. Tutit hogy a DX-10et beleépítik már. És az meg a Source engine valami iszonyatos látványt fog produkálni.
lived írta:
A source sok dolgot tud, amit a Cry engine2 nem, és nekem a Source sokkal jobban tetszik
Amúgy hát igen... az EP2ről a youtuben már hónapokkal a megjelenés előtt tömérdek videó volt...
Persze ez sokkal nagyobb projekt, mint az EP1-2 volt, össze is vonták asszem az EP1-2 készítőit erre... nagyon várom már
EP2: ha csak a feliratot (tehát pl. a menüt nem), akkor a Steam,steamapps,***felhasználónév***,half-life 2 episode two,ep2,resource mappába kell betenni ezt a fájlt.
GL???
szerk: faja, a pgo fórum motor nem enged per jelet betenni, azért vannak vesszők
Lived: Riot Act
Úgy tűnik, hogy a játék vége felé besokalok, mert megint elakadtam. A fallow freeman résznél amikor a második energia gömbhöz próbálok eljutni, van egy szoba tele piros lézerrel, a plafonon géppuskákkal, a padlón meg röpdöső taposó aknákkal. Na ,ha ide belépek és beriaszt a rendszer, még annyi időm sincs, hogy szét nézzek, máris végem.
Mi a trükkje a dolognak ?
Előre is köszi a segítséget !
Sziasztok !
Segítségre volna szükségem. A HL2 Anticitizen one fejezetében egy helyen csúcsán elakadtam. Az a rész, amikor kiérünk egy térre a csajszikával. A tér közepén egy telefonfülkéhez hasonló kócerájban a csaj valamilyen kaput próbál kinyitni. A tér két oldalán elektromos falak vannak, amelyek mögül folyamatosan jönnek a zsiványok. A telefonfülke mögött van egy oszlop szerű büzgentyű, amiben egy kis idő után egy vílágító gömb jelenik meg, és le - föl ugrál. Ezzel az izével nem tudok mit kezdeni, se belépni, se ráugrani. Kb. jó negyed óráig lövöm a zsiványokat, a csajszikám folyamatosan kiabál valamit, amit sajna nem értek, de ezen kívül nem történik semmi. Nem tudom, hogy mit kéne csinálni a továbblépéshez. Biztos, hogy pofonegyszerű a megoldás, de én már nem látom a fátol az erdőt.
Előre megköszönöm a segítséget.
belelősz a gravit puskával emlékezz, még kell majd ezt a módszert használnod
SZERK: bocs, rövidre fogtam, na azt úgy tudod kilőni, ha az "első" fegyverosztályba mész, ott is a (mivel úgy tűnik neked angol itt a magyarosítás ) a Gravity gunra mész, azzal bal egér gomb katt. ha kell még segítség nyugodtan írj!
Segítségre volna szükségem. A HL2 Anticitizen one fejezetében egy helyen csúcsán elakadtam. Az a rész, amikor kiérünk egy térre a csajszikával. A tér közepén egy telefonfülkéhez hasonló kócerájban a csaj valamilyen kaput próbál kinyitni. A tér két oldalán elektromos falak vannak, amelyek mögül folyamatosan jönnek a zsiványok. A telefonfülke mögött van egy oszlop szerű büzgentyű, amiben egy kis idő után egy vílágító gömb jelenik meg, és le - föl ugrál. Ezzel az izével nem tudok mit kezdeni, se belépni, se ráugrani. Kb. jó negyed óráig lövöm a zsiványokat, a csajszikám folyamatosan kiabál valamit, amit sajna nem értek, de ezen kívül nem történik semmi. Nem tudom, hogy mit kéne csinálni a továbblépéshez. Biztos, hogy pofonegyszerű a megoldás, de én már nem látom a fátol az erdőt.
Előre megköszönöm a segítséget.
A szerkesztőségi anyagok vírusellenőrzését az ESET programcsomagokkal végezzük, amelyet a szoftver magyarországi forgalmazója, a Sicontact Kft. biztosít számunkra.